Neurofiziológia

Mivel foglalkozik a neurofiziológia?

Az EMG (elektromiográfiás vizsgálat) elsősorban a mozgató idegsejt, érző és mozgató idegrostok, az ideg-izom áttevődés, valamint az izom vizsgálatára alkalmas, bár az EMG által kapható információ adott esetben lényegesen több is lehet.

Milyen betegségek, vagy panaszok tartoznak ide?

Az EMG az egyik legfontosabb vizsgálóeszköz a környéki idegek és izmok betegségének megállapítására, a legkülönbözőbb eredetű bénulások vizsgálatára. Kizárólagos eszköze az úgynevezett alagút szindrómák diagnosztizálásának, de az EMG nélkülözhetetlen a legkülönbözőbb eredetű (anyagcsere-, cukor-, és alkohol betegségek, mérgező anyagok okozta betegségek, stb.) perifériás idegbántalmak felismeréséhez csakúgy, mint az izombetegségek, kóros fáradékonyság megállapításához is.

Mi történik a személyes konzultáción?

Az Emineo Magánkórházban EMG vizsgálat alkalmával legtöbbször felületi elektródákat használunk, amely a beteg számára fájdalmatlan. Szükség lehet azonban időnként tűelektródás vizsgálatra is, amely csekély kellemetlenséget okozhat a betegnek. A vizsgálat egy speciális EMG készülékkel, az úgynevezett elektromiográffal történik, amely egy modern, számítógép alapú berendezés, speciális, sok laboratóriumban hozzá sem férhető szoftverekkel.

Lehetséges kezelési gyógymódok?

Az EMG-vizsgálat alapján betegeink orvosi szakvéleményt, leletet kapnak, amely a szöveges részen, szakvéleményen kívül tartalmazza az EMG-vizsgálat folyamán nyert görbéket és számszerű adatokat is. Így a később elvégzett kontrollvizsgálat alapján objektív összehasonlítás lehetséges a korábbi eredménnyel, azaz az állapotváltozás tényszerűen megállapítható. Ez alapján alakítható ki az egyéni terápia is.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Neurofiziológia

Dr. Sólyom András

Neurológus, neurofiziológus

Szerda8:20-12:20

Árak

Neurológiai szakrendelés28.000 Ft-tól

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.