Baleseti sebészet – Fekvőbeteg ellátás

Traumatológiai műtétek

Az Emineo Magánkórházban 2 nagy ortopéd-traumatológiai műtőben végezzük el a szükséges operációkat. Mivel az Emineoban műtétjeinkhez a legmodernebb implantátumokat és rögzítő technikákat alkalmazzuk, a rehabilitációs időszak is rövidebb.

A műtét folyamata: komolyabb balesetek esetén a gyógyulás esélye nagy mértékben múlik a beavatkozás gyorsaságán. Ezért pácienseinknek, a lehetőségekhez képest, legrövidebb időn belüli operációt szervezzük meg. Ez történhet

  • ambulánsan, azonnal (könnyebb sérülések esetén),
  • néhány órán belül, valamelyik műtőnkben,
  • egy-két napon belül programozottan feltéve, hogy a sérülés típusa ezt lehetővé teszik a gyógyulás minőségének romlása nélkül.

Az időzítés vonatkozásában minden esetben rugalmasan igazodunk a szakmaiság határain belül a pácienseink élethelyzetéhez/kéréséhez. A műtétek felgyorsítása érdekében a műtéteket megelőző vizsgálatokat is helyben, sürgősséggel végezzük el.

A traumatológia beavatkozások változóan 0,5-2 órát vesznek igénybe és altatásban és/vagy spinális érzéstelenítésben történnek. A lábadozás első óráit 18 ágyas exkluzív fekvőbeteg osztályunkon kezdhetik meg, ahol betegeink biztonságát Draeger őrző monitorok biztosítják poszt operatív szobáinkban. A műtét után egyénfüggően, különböző mértékű fájdalom jelentkezhet általában néhány napig. A fájdalomcsillapító szintjének beállítása után, gyógytornászunk a betegszobában felkészíti páciensünket az otthon végzendő gyakorlatokra. Mivel beavatkozásainkat egynapos sebészet keretében végezzük általában, betegeink akár a műtét napján vagy másnak otthonukba távozhatnak.

Melyek az utókezelés lépései?

Mivel több mint 300 fajta traumatológiai műtétet végzünk, melyek sokban eltérőek lehetnek, így a rehabilitáció is sokszor nagyon különböző. Ami viszont várható, hogy a beavatkozástól függően varratszedésre, illetve kontrollvizsgálatra mindenképpen vissza kell jönni az orvos által megadott időpontban. Egyes esetekben, amikor már az eredeti sérülés gyógyulása előrehaladott állapotban van, az ideiglenesen behelyezett fém rögzítőket is el kell távolítani egy kis műtét keretében. A gyógytorna fontossága, módja és hossza szintén beavatkozás függő, melyről kezelőorvosa és gyógytornásza tájékoztatja betegeinket, illetve hozzátartozóikat.

De miért jó ez a betegnek?

  • Sok sérülés esetén, amikor műtét is szükséges, a szakirodalom meghatároz egy időszakot, amin belül elvégezve a beavatkozást, sokkal jobb eséllyel gyógyul a beteg, mintha később végeznék el ugyan azt a műtétet. Magánkórházunkban a kisebb terheltség miatt maximálisan figyelembe vesszük ezeket a szabályokat az elérhető legmagasabb szintű gyógyulás elérése végett.
  • Fontos azt is hangsúlyoznunk, hogy a beültetett csavarok, lemezek anyagának és kialakításának köszönhetően korai terhelhetőség engedélyezhető, így a pácienseink hamarabb visszatérhetnek a megszokott mindennapokhoz.
  • Pácienseink számára – visszajelzéseik alapján – kiemelt szempont volt a múltban és a jövőben is az lesz, hogy kórházunkban eddig nem történt kórházi fertőzés. Ezt elsősorban azzal tudjuk elérni, hogy specialista kórház lévén csak olyan eseteket vállalunk, melyeknél a sterilitás biztosítható. Ezen túlmenően is különös figyelmet fordítunk a tisztaságra, maximálisan biztosítva pácienseinknek a gyógyulását.
Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.