Urológia

Azonnali megoldást keres? Kattintson!

Miért jöjjön hozzánk?

  • urológiai szakrendelésünkön empatikus, nagy tapasztalattal rendelkező, specialista orvosok fogadják
  • panaszait rövid időn belül, teljes körűen kivizsgáljuk
  • specialitásunk a húgyútu fertőzések kivizsgálása és gyógyítása
  • végigkísérjük a teljes gyógyulásig

Mivel foglalkozik az urológia?

Az urológia szakterülete a vesék, húgyutak (húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső), és a férfi nemi szervek (hímvessző, herék, mellékherék, ondóhólyag, prosztata) megbetegedéseinek gyógyításával foglalkozik. Veleszületett és szerzett rendellenességeket is vizsgál.

Milyen betegségek, vagy panaszok tartoznak ide?

  • húgyúti gyulladásos panaszok
  • prosztatagyulladás, hólyaghurut, vesekövesség
  • vizeletürítési- vagy tartási zavarok (gyakori vizelés, nehézvizelés, vizelés közbeni fájdalomérzet, akadozó vizelet, gyengült vizeletsugár, véres vizelet, sürgető vizelési ingerek, akaratlan vizeletvesztés, vizeletcsepegés),
  • herék elváltozásai (visszeresség, fájdalom, tapintható csomó),
  • hímvessző problémái (fitymaszűkület), merevedési zavar,
  • urológiai daganatos betegségek.

Miért fontos a prosztata rendszeres rákszűrése?

A prosztata rákszűrés rendkívül fontos a férfiak egészségének megőrzése szempontjából. A rendszeres, 40 éves kor felett évenként megismételt szűrővizsgálat lehetővé teszi a korai stádiumban történő felismerést és a hatékony kezelés elindítását, amely kulcsfontosságú a sikeres gyógyulás szempontjából. Bár a prosztatarák kialakulásának pontos okai nem ismertek, az apa, nagyapa, fiú, testvér korábbi érintettsége esetén a kutatások háromszor nagyobb esélyű kialakulást mutattak ki. Ezért fontos a prosztata rákszűrése, a betegség megelőzésében és a jó egészség fenntartásában. A fizikális vizsgálat az orvosi utasítások pontos betartásával elviselhető kellemetlenséget jelent, a vérvizsgálat pedig pontosan kimutatja a prosztata specifikus antigén (PSA) rendellenes mértékét.

Mi történik a személyes konzultáción?

Az Emineo Magánkórház urológus szakorvosa részletesen kikérdezi a pácienst a panaszairól, kórelőzményéről, áttekinti a leleteket, megismeri a vizeletürítési és tartási szokásokat. Ezt követően történik a páciensek vizsgálata. Ha szükséges egyéb vizsgálatokat (pl. labor, ultrahang, hólyagtükrözés stb.) rendelhet el. A diagnosztika kiterjedhet rosszindulatú betegségek kiszűrésére is, 50 éves kor felett ajánlott a szűrővizsgálat elvégzése (ha a családban előfordult prosztatarák, akkor korábban 40-45 éves kortól).

Lehetséges kezelési gyógymódok?

A panaszok súlyosságától függően szakorvosunk konzervatív kezelést (életvezetési tanácsadás mellett gyógyszeres kezelés) vagy szükség esetén műtéti megoldást ajánl.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Urológia

Árak

Urológiai szakorvosi vizsgálat39.000Ft-tól
Urológiai kontrollvizsgálat31.000Ft-tól
Prosztatarák szűrővizsgálat (20 perc)33.000Ft-tól
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!