Kézsebészet – Járóbeteg ellátás

Mivel foglalkozik a kézsebészet?

A kézsebész a kézfej könnyű és súlyosabb sérüléseivel, deformitásokkal, fejlődési rendellenességekkel, gyulladásokkal, daganatos elváltozásokkal foglalkozik. Mivel a kéz bonyolult és összetett funkciót tölt be az életünkben, egy kisebb sérülés is fordulhat súlyossá, mozgás-korlátozottságot, ödémát, ínkörüli összenövéseket kialakítva. Fontos, hogy egy pontos diagnosztika és jól összeállított terápia során visszaállítsuk a kéz funkcióit és visszanyerje a teljes mozgásszabadságot.

Milyen betegségek, vagy panaszok tartoznak ide leggyakrabban?

A sérülések majdnem egynegyedét a kézsérülések teszik ki, elsősorban akkor, amikor a kezet fogószervként használjuk, de sokszor szenved ficamot, törést, nyílt, vagy éppen roncsolt sérülést, amikor védőmechanizmusban vesz részt. Mivel a kéz megfelelő funkciójához több, mint 200 finom alkatrész összehangolt, bonyolult együttműködése szükséges, fontos, hogy vegyük komolyan a sérüléseket, kézpanaszokat és keressünk fel egy szakembert kivizsgálás céljából.

Ínhüvelygyulladás

A betegség leírása: Az ínhüvelygyulladás a hajlító- vagy a nyújtóinak gyulladásából alakul ki kis erejű, gyakran ismétlődő mozdulatok hatására, vagy autoimmun betegség, esetleg egy, a szervezetben található góc (fogászati, fül-orr-gégészeti, urológiai) esetén.

Tünetek: A páciens fájdalmat, esetleg mozgáskorlátozottságot érez a kezében és a csuklójában, a terület pedig akár meg is duzzadhat, és forróság alakulhat ki az ínhüvely környékén. A tünetek bármelyik korban és nemnél kialakulhatnak, hiszen a napjainkban gyakori számítógépezés, a mobiltelefon folyamatos „nyomkodása” is előidézheti ezt a kézbetegséget.

Kezelési mód: Az Emineo Magánkórházban az ínhüvelygyulladást egy egyszerű fizikális vizsgálattal meg tudjuk állapítani. Ritkán, de szükség lehet laborvizsgálatokra és röntgenfelvételre is, hogy nincs-e a szervezetben máshol is gyulladás, és nem sérültek-e a csontok is. Elsőként gyulladáscsökkentésre épülő gyógyszeres terápia jelenthet megoldást, csuklórögzítéssel és nyugalomba helyezéssel kiegészítve, súlyosabb esetben fizioterápia, szteroid injekció, esetleg műtét segíthet.

Ujj és kézcsonttörés

A betegség leírása: Erős behatásra valamelyik csont elreped vagy eltörik.

Tünetek: A törés komoly fájdalommal, esetleg deformitással járhat, a sérült végtag bedagad, mozgatása fájdalmas.

Kezelési mód: Az ujj és kézcsonttörés ellátása függ annak típusától, súlyosságától. Elmozdulás nélküli, vagy stabil törés esetén elegendő a fedett helyre tétel és a gipszrögzítés. Súlyosabb esetben szükség van az eredeti állapot műtéttel történő visszaállítására, mely során, ha szükséges, belső fémanyaggal (lemez, csavarok) történő rögzítést is alkalmazunk. Ezt műtétet általában Baleseti Sebészeti Ügyeletünk keretében végezzük. A műtétről itt olvashat további információkat.

Az orvosi beavatkozás után az ízület kímélése, valamint gyakran kiegészítő rögzítés (gipsz, vagy tépőzáras rögzítő) is szükséges, amely megakadályozza a csontok elmozdulását. A rögzítés eltávolítása után elengedhetetlen az egyénre szabott gyógytorna elvégzése, csak az operáció és a megfelelő rehabilitáció együtt adhatja vissza a sérült végtag panaszmentes teljes funkcióját.

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Szakorvosaink, munkatársaink:

Kézsebészet

Dr. Szlovák Sándor

Ortopéd traumatológus, kézsebész

Szerda16:00-20:00

Árak

Videókonzultáció 20.000 Ft
Videókonzultáció kontroll 10.000 Ft
Kézsebészeti szakrendelés28000 Ft-tól
Kézsebészeti szakrendelés kontroll16000 Ft-tól

Dr. Vancsó Péter

Kézsebész, plasztikai sebész

Hétfő9:00-14:00

Árak

Kézsebészeti szakrendelés28000 Ft-tól
Kézsebészeti szakrendelés kontroll16000 Ft-tól
Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.