Gerincgyógyászat

Mivel foglalkozik a gerincgyógyász-gerincsebész?

Az egyik leggyakoribb mozgásszervi panasz, amellyel reumatológushoz, ortopéd szakorvoshoz, vagy gerincgyógyászhoz (újabban alternatív medicinákhoz) fordulnak hazánkban a derékfájdalom, illetve a nyaki vagy háti panaszok, időnként végtagfájdalommal párosulva. A magyar lakosság majdnem 80 százaléka szenved életében legalább egyszer valamilyen gerinctáji fájdalomtól. Ezeken a tüneteken túl a gerincoszlop egyéb kóros elváltozásai, komplex mozgásszervi eltérések, deformitások, korrekciók és a végtagi fájdalomszindrómák is a gerincgyógyász ellátási köréhez tartozhatnak.

A gerincsebész-gerincgyógyász a gyógyítás mellett segít a páciensnek a gerinc egyéni adottságainak szempontjából kialakítani egy olyan speciális – egészséges életmódot is, amelyben a megfelelő mozgás, a mindennapi terhelés, munka, sport, hobbi, a környezeti tényezők, a kiegyensúlyozott táplálkozás is helyet kap, figyelembe véve, hogy a panaszokban van-e szerepe öröklött kockázati tényezőknek, társbetegségeknek, esetleg egyéb pszichés okoknak.

Milyen betegségek, vagy panaszok tartoznak ide?

Mi történik a személyes konzultáción?

Az Emineo Magánkórházban ortopéd, gerincsebész, gerincgyógyász szakorvosunk körültekintően és alaposan kikérdezi a pácienst a panaszairól, az előzményekről, kitérve esetleges ismert fejlődési rendellenességekre, korábbi balesetekre, amelyek érintették a gerincet, illetve minden olyan betegségről, amely szerepet játszhat a mozgásszervi panaszokban, és befolyásolhatja a további kezelést. A tünetek és a fizikális vizsgálat ismeretében szakorvosunk kérhet képalkotó vizsgálatokat is a pontos diagnózis felállításához.

Lehetséges kezelési gyógymódok?

A komplex konzervatív terápia minden esetben kiemelt szerepet kap, hiszen a gerinc leggyakoribb betegsége a degeneratív megbetegedés (70-80%-os ismert előfordulás), az esetek döntő többségében nagyon jól reagál a nem műtétes terápiákra.

Szakorvosunk a szakképzett gyógytornászokkal, manuálterapeutákkal, fizikoterapeutákkal együtt határozzák meg a páciens problémáihoz, egyénre szabottan a terápiát és a kezelési módokat. Mindezt természetesen a pácienssel átbeszélve és az egyéni igényeit figyelembe véve!

Amennyiben műtét indokolt, kórházunk modern, jól felszerelt műtőiben gerincsebészeti műtétek elvégzésére is van lehetőség, mely után a fekvőbeteg-ellátás is biztosított.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Gerincgyógyászat

Dr. Bors István

Ortopéd-traumatológus, gerincsebész

Hétfő09:00-15:00
Csütörtök09:00-17:00

Árak

Gerincgyógyászati szakorvosi vizsgálat
39.000 Ft-tól
Gerincgyógyászati kontrollvizsgálat
28.000 Ft-tól
Blokád
25.000 Ft-tól
Sürgősségi vizitdíj43.000 Ft-tól

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!