Aneszteziológia

Miért jöjjön hozzánk?

  • tapasztalt aneszteziológusaink megnyugtató válaszokat adnak kérdéseire
  • teljes körű tájékoztatást kap a vizsgálat menetéről és a műtét alatti altatásról
  • empátiával és türelemmel kísérjük végig a vizsgálatokon

Mivel foglalkozik az aneszteziológus?

Az aneszteziológus orvos, köznyelven altatóorvos, feladata összetett. Tevékenységei közé tartozik a műtéti beavatkozások előtt a beteg általános állapotának felmérése, szükség esetén optimalizálása, valamint a műtét alatti és utáni érzéstelenítés / fájdalomcsillapítás biztosítása, a beteg életműködéseinek ellenőrzése, fenntartása.

Mi történik a személyes konzultáción a műtét előtt?

Az Emineo Magánkórházban az aneszteziológussal történő konzultáció során az orvos a kórelőzményre vonatkozóan részletesen kikérdezi a beteget, tájékozódik a korábbi vagy az aktuális társbetegségekről, aktuális gyógyszerelésről. Szükség esetén a tervezett műtéti beavatkozás valamint a társbetegségek függvényében további szakorvosi vizsgálatokat rendelhet el a műtéti rizikó csökkentése érdekében és a beteg minél jobb műtéti kimenetelének elősegítése céljából. Az aneszteziológusnak pontosan kell ismernie a beteg által szedett gyógyszereket a nem kívánatos mellékhatások miatt, melyet szükség esetén módosíthat a műtét körüli időszakban.

Aneszteziológia Emineo Magánkórház

Milyen módszereket alkalmazunk?

Az egyik leggyakrabban használt érzéstelenítés típus az általános érzéstelenítés, azaz az altatás, mely során a beteg intravénásan, vagy maszkon keresztül adagolt altatószerek hatására átmenetileg elveszti a tudatát és a fájdalomérző képességét.

Alsó végtagi, alhasi műtétek esetében gerincközeli (spinális, epidurális) érzéstelenítést is használhatunk, mely során a gerinccsatornába adott helyi érzéstelenítőszer segítségével biztosítjuk a műtét alatti és a közvetlen műtét utáni időszakban a fájdalommentességet.

Végül, de nem utolsó sorban a végtagi műtétek esetében lehetséges csak a műtéti területre kiterjedő érzéstelenítés alkalmazása, mely során helyi érzéstelenítőszer beadásával csupán a perifériás idegrostok működését függesztjük fel átmenetileg.

A felsorolt érzéstelenítési módozatok kombinálhatóak egymással a minél jobb műtét alatti és utáni fájdalomcsillapítás biztosítása érdekében.

Kérés esetén a nem általános érzéstelenítésben végzett műtétek során ellenőrzött körülmények között biztosítjuk a betegeink felületes alvását (szedálását) is.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Aneszteziológia

Dr. Bakó János György

Aneszteziológus

Árak

Aneszteziológia vizsgálat39.000 Ft-tól
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.
blank

Dr. Spannenberger Kata

Aneszteziológus

Árak

Aneszteziológia vizsgálat39.000 Ft-tól
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.

Dr. Turgyán Ildikó

Aneszteziológus

Árak

Aneszteziológia vizsgálat39.000 Ft-tól
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!