Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Szolgáltatásainkból némelyek (főleg a személyes szakrendelések) átmenetileg szünetelhetnek, ezért elnézésüket kérjük. Az aktuálisan elérhető szolgáltatásokról az adott orvosnál található Bejelentkezés gomb megnyomásával kaphat naprakész információt vagy hívja a +36 1 773 3333 telefonszámunkat, ahol kollégáink készséggel tájékoztatják Önt. Átmenetileg orvosaink elérhetősége is változhat az alábbiakban megadottakhoz képest.

Aneszteziológia

Mivel foglalkozik az aneszteziológus?

Az aneszteziológus orvos, köznyelven altatóorvos, feladata összetett. Tevékenységei közé tartozik a műtéti beavatkozások előtt a beteg általános állapotának felmérése, szükség esetén optimalizálása, valamint a műtét alatti és utáni érzéstelenítés / fájdalomcsillapítás biztosítása, a beteg életműködéseinek ellenőrzése, fenntartása.

Mi történik a személyes konzultáción a műtét előtt?

Az Emineo Magánkórházban az aneszteziológussal történő konzultáció során az orvos a kórelőzményre vonatkozóan részletesen kikérdezi a beteget, tájékozódik a korábbi vagy az aktuális társbetegségekről, aktuális gyógyszerelésről. Szükség esetén a tervezett műtéti beavatkozás valamint a társbetegségek függvényében további szakorvosi vizsgálatokat rendelhet el a műtéti rizikó csökkentése érdekében és a beteg minél jobb műtéti kimenetelének elősegítése céljából. Az aneszteziológusnak pontosan kell ismernie a beteg által szedett gyógyszereket a nem kívánatos mellékhatások miatt, melyet szükség esetén módosíthat a műtét körüli időszakban.

Aneszteziológia Emineo Magánkórház

Milyen módszereket alkalmazunk?

Az egyik leggyakrabban használt érzéstelenítés típus az általános érzéstelenítés, azaz az altatás, mely során a beteg intravénásan, vagy maszkon keresztül adagolt altatószerek hatására átmenetileg elveszti a tudatát és a fájdalomérző képességét.

Alsó végtagi, alhasi műtétek esetében gerincközeli (spinális, epidurális) érzéstelenítést is használhatunk, mely során a gerinccsatornába adott helyi érzéstelenítőszer segítségével biztosítjuk a műtét alatti és a közvetlen műtét utáni időszakban a fájdalommentességet.

Végül, de nem utolsó sorban a végtagi műtétek esetében lehetséges csak a műtéti területre kiterjedő érzéstelenítés alkalmazása, mely során helyi érzéstelenítőszer beadásával csupán a perifériás idegrostok működését függesztjük fel átmenetileg.

A felsorolt érzéstelenítési módozatok kombinálhatóak egymással a minél jobb műtét alatti és utáni fájdalomcsillapítás biztosítása érdekében.

Kérés esetén a nem általános érzéstelenítésben végzett műtétek során ellenőrzött körülmények között biztosítjuk a betegeink felületes alvását (szedálását) is.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Aneszteziológia

Dr. Bakó János György

Aneszteziológus

Árak

Aneszteziológia22000 Ft-tól

Dr. Mayer Dóra

Aneszteziológus

Árak

Aneszteziológia22000 Ft-tól

Dr. Turgyán Ildikó

Aneszteziológus

Árak

Aneszteziológia22000 Ft-tól
Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.