Kollagén injekciós terápia

A mozgásszervi gyulladásból, kopásból vagy sérülésből eredő problémák kezelésénél a kollagén tartalmú injekció hatásos és gyors megoldást nyújt, hiszen segíti a sérült szövetek regenerációját, így magát a fájdalmat kiváltó okot szünteti meg, ellentétben a hagyományos fájdalomcsillapítókkal, melyek csak felületi megoldást nyújtanak. A kollagén természetes, az emberi szervezetben is megtalálható, az ízületet stabilizáló szövetek és a porc fő összetevője, így a kollagén-indukciós terápia önmagában nem jár ismert, belsőleg megjelenő mellékhatásokkal sem. A biztonságos, minimális beavatkozással járó kezelés segíti a sérült szövetek regenerációját, javítja az adott terület vér- és oxigénellátását és erősíti a mozgásszervi rendszert.

Mikor javasolt a kollagén terápia?

  • Szalagsérülések, izomszakadások, egyéb sportolásból, túlerőltetésből, rossz mozdulatból eredő sérülések kezelésére. 
  • A kor előrehaladtával egyre gyakoribbá válnak az ízületi problémák. Mivel a kezelés nem befolyásolja a véralvadást, vércukorszintet vagy a májműködést, így egyéb fennálló betegségek mellett is biztonsággal alkalmazható.

Hogyan történik a kezelés?

Az injekciót nagyon vékony és rövid tűvel, apró, felületes szúrásokkal adjuk be, ami így minimális fájdalommal jár és célzottan juttatható be a fájdalmas területre. Mivel a szöveti regeneráció lassú folyamat, így több kezelésre lehet szükség, vagyis a terápiát kúraszerűen javasolt végezni, melynek mennyiségét személyre szabottan, minden esetben a szakorvos határozza meg. A kollagén tartalmú injekciót a szakorvos az indikáció meghatározása után a nem az izületbe, hanem a fájdalmas, ízületen kívüli, ízületek melletti területekre adja.

A páciensek kollagén tartalmú injekcióval történő kezelése nem jár mellékhatásokkal, azonban, mint minden injekciós kezelés során apró bőrsérülések, minimális bőrbevérzéselőfordulhat.

A kezelés során Lidocain infiltrálása nem történik, emiatt Lidocain érzékeny páciensek esetében is alkalmazható. Az alkalmazott kollagén tartalmú ampullákban gyógynövények kivonata is található, ezért ezekre való érzékenység esetén nem alkalmazható.

Az injekció leírása:

Az MD orvosi kollagén terápia mozgásszervi problémák esetén ajánlható kezelés, ami hatékony megoldást jelenthet kopásos tünetek, gyulladások, túlterhelések, sportsérülések kezelésében. Használatával tartós fájdalomcsökkentést, az életminőség javulását érhetjük el, így hosszú távú megoldást nyújthatunk a mozgásszervi problémákkal élő betegeknek.

A kollagén az ízületet alkotó szövetek (szalagok, porcok, ízületi tokok, az ízületet mozgató inak, izmok) alapvető építőeleme, ami biztosítja a szövetek rugalmas vázát és nélkülözhetetlen a szöveti regenerációhoz. Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy az injekció formájában ízület köré juttatott kollagén egyrészt beépül a szövetekbe és emellett további kollagén termelésre serkenti a szöveti sejteket. Mivel egy, a szervezetben nagy mennyiségben előforduló anyagról van szó, így nem rendelkezik egyes, gyakran alkalmazott gyógyszerek mellékhatásaival, például nem befolyásolja negatívan a véralvadást, vércukorszintet, veseműködést. Emiatt idős, krónikus betegeknél is biztonsággal alkalmazható, emellett nem minősül doppingszernek sem, ezért sportolók, élsportolók kezelésénél is elsőként választható terápiás lehetőség.

Injektálható, III. osztályba sorolt orvostechnikai eszköz.

CE szám: 0373

www.mesopharma.hu