Laborvizsgálatok

Miért fontosak?

Laborvizsgálatok: az orvosi, fizikális vizsgálat mellett az egyik legfontosabb segítséget jelentik a betegség meghatározásában. Laborvizsgálataink nemcsak a panaszok hátterében meghúzódó betegségekre, azok előre haladtára adhatnak választ, hanem segíthetnek a legjobb terápia felállításában is. Szakorvosaink a vér-, vizelet- és székletvizsgálat alapján állíthatják össze a kezelési javaslatot, illetve kiegészíthetik még azt képalkotó (Röntgen, MRI) vizsgálattal is.

labor

Mit kell tudni a vizsgálat elvégzéséről?

Az Emineo Magánkórházban néhány vizsgálattól kezdve teljes körű laborvizsgálatra is lehetőség van (több száz vizsgálat). Akár orvosi kérésre akár a beteg kérésére elvégezzük a vizsgálatokat. A beteg problémáit feltáró analízishez szükséges vérvételt elvégezzük, majd ezt követően eljuttatjuk a levett mintákat egy központi laborba, de lehetőség van vizelet és széklet leadására is. Az orvos által kért vizsgálat részletességétől függően az eredmények 1-5 munkanapon belül megérkeznek rendelőnkbe. Ezeket szakorvos segítségével értelmezi a beteg, ezt követően beszélhetik meg a további kezelések, teendők listáját. A laborvizsgálatot minden esetben szakorvos kezdeményezheti.

Mit tartalmaznak laborvizsgálati csomagjaink?

Az Emineo Magánkórházban az általános laborvizsgálatok mellett speciális csomagokat is nyújtunk pácienseinknek:

 • 21-22. ciklus laborvizsgálat: csomagunk a női nemi ciklus hormonális állapotát jellemző laboratóriumi vizsgálatokat tartalmazza – általános laboratóriumi vizsgálatok nélkül. Azoknak az alapvető hormonoknak a meghatározására kerül sor, amelyek a ciklus 21-22. napján történő vérvétel alkalmával kerülnek vizsgálatra a legtöbb nőgyógyászati kivizsgálás alkalmával (FSH, LH, ösztradiol, progeszteron)
 • 3-4. ciklus laborvizsgálat: csomagunk a női nemi ciklus hormonális állapotát jellemző laboratóriumi vizsgálatokat tartalmazza – általános laboratóriumi vizsgálatok nélkül. Azoknak az alapvető hormonoknak a meghatározására kerül sor, amelyek a ciklus 3-4. napján történő vérvétel alkalmával kerülnek vizsgálatra a legtöbb nőgyógyászati kivizsgálás alkalmával. (FSH, LH, ösztradiol, totál tesztoszteron, SHBG, albumin, szabad és biológiailag aktív tesztoszteron, prolaktin, TSH)
 • Ionok: az ionok laboratóriumi vizsgálata a szervezet víz- és sóháztartásáról ad pontos képet (kalcium, anorganikus foszfát, magnézium, vas, transzferrin, ferritin)
 • Lipidprofil: a zsíranyagcsere laborértékeit vizsgálja, hogy meghatározzuk a kockázati tényezőket (koleszterin, triglicerid, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin)
 • Májfunkció: információt ad a toxikus anyagok, gyógyszerek, drogok és alkohol májkárosító következményeiről, a máj gyulladásáról és az epe megfelelő működéséről (totál bilirubin, direkt bilirubin, gamma-GT, alkálikus foszfaztáz, GPT (ALAT), GOT (ASAT), laktát-dehidrogenázi (LDH), teljes vizelet+üledék)
 • Pajzsmirigy: segítségével fény derülhet a pajzsmirigy rendszertelen működésére, és az általa termelt hormonok szintjének növekedésére vagy csökkenésére. Vizsgálja a leggyakoribb autoimmun pajzsmirigybetegségre utaló paramétereket is. A csomag tartalmazza más alapvető funkciók vizsgálatát is.
 • Rutin labor S: rutin labor csomagunkat azoknak ajánljuk, akiknek panasza nincs, de szeretnének egy áttekintő képet kapni szervezetük legalapvetőbb életfunkcióiról és anyagcseréjéről (vércukor, T. vérkép, süllyedés, CRP, vércukor, GOT, GPT, GGT, ALP, bilirubin (összes, indirekt, direkt), LDH, Na, K, karbamind, kreatinin, T. vizelet, vas, transzferrin, ferritin)
 • Vesefunkció: a vese kalcium kiválasztásában, a D-vitamin képzésben és vérképzésben betöltött funkcióját vizsgálja a csomag. Kontrasztanyagos CT- és MR-vizsgálatok előtt is szükséges (karbamid, kreatinin (+eGFR), nátrium, kálium)

Mit nyújtanak „Okoslelet” csomagjaink?

Normál csomag

A Normál csomagba azok a laborparaméterek kerültek beválogatásra, melyek vizsgálatával egyrészt átfogó képet kaphatunk az alapvető életfunkciókról, másrészt specifikusan az immunrendszer és a szív- és érrendszer működéséről tájékozódhatunk. Okoslelet csomagjainkban szolgáltató partnerünk a SYNLAB Magyarország.

A vizsgálat tájékoztat:

 • a vérképző rendszer állapotáról (vérkép)
 • vasháztartásról (vas, transzferrin)
 • a pajzsmirigy hormonális alapfunkcióiról (TSH)
 • a máj és hasnyálmirigy működéséről (GOT, GPT, GGT, alkalikus foszfatáz, lipáz, α-amiláz, pszeudokolinészteráz)
 • a vesefunkciós paraméterekről (karbamid, húgysav, kreatinin, bilirubin)
 • a szénhidrát-, a fehérje-, és zsíranyagcseréről (vércukor, koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid, összfehérje, albumin)
 • ionháztartásról és ásványianyag raktárakról (Na, K, Ca, Mg, P, Cl)
 • a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokról (CRP, vörösvértest süllyedés, fibrinogén)
 • a szervezetben bekövetkezett szövetkárosodás mértékéről (LDH, kreatinkináz)

Prémium csomag

A Prémium csomagba azok a laborparaméterek kerültek beválogatásra, melyek vizsgálata az alapvető életfunkciók jellemzése mellett, az immunrendszer és a szív- és érrendszer működésének megismerését teszi lehetővé. Ezenkívül a Premium csomag magába foglalja egyes rosszindulatú megbetegedések és ritka betegségek meglétére vonatkozó kockázatbecslést is. Okoslelet csomagjainkban szolgáltató partnerünk a SYNLAB Magyarország.

A daganatos és ritka betegségcsoportok részletes becslései nem kerülnek fel az okosleletre; amennyiben a mesterséges intelligencia emelkedett kockázatot talál ezen betegségcsoportok esetén, akkor Ön részletes konzultáción vesz részt egy tapasztalt szakorvossal. A csomag ára az esetleges szakorvosi konzultációt is tartalmazza. Ez esetében kollégáink az OKOSLELET küldése előtt felveszik Önnel a kapcsolatot. A csomag ára tartalmazza, hogy minden egyes mesterséges intelligencia által generált leletet részletesen felülvizsgálja egy szakorvos.

A vizsgálat tájékoztat:

 • a vérképző rendszer állapotáról (vérkép)
 • vasháztartásról (vas, transzferrin)
 • a máj és hasnyálmirigy működéséről (GOT, GPT, GGT, alkalikus foszfatáz, lipáz, α-amiláz, pszeudokolinészteráz)
 • a vesefunkciós paraméterekről (karbamid, húgysav, kreatinin, bilirubin)
 • a szénhidrát-, a fehérje-, és zsíranyagcseréről (vércukor, koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid, összfehérje, albumin)
 • ionháztartásról és ásványianyag raktárakról (Na, K, Ca, Mg, P, Cl)
 • a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokról (CRP, vörösvértest süllyedés, fibrinogén)
 • a szervezetben bekövetkezett szövetkárosodás mértékéről (LDH, kreatinkináz)

Árak:

Laborvizsgálatok

21-22. ciklus16.800Ft-tól
3-5. ciklus25.725Ft-tól
Ionok8.925Ft-tól
Lipidprofil5.775Ft-tól
Májfunkció5.775Ft-tól
Okoslelet Normál csomag25.725Ft-tól
Okoslelet Prémium csomag41.895Ft-tól
Pajzsmirigy csomag18.375Ft-tól
Rutin labor T15.750Ft-tól
Rutin labor S14.175Ft-tól
Vesefunkció4.725Ft-tól
Vércsoport szerológia12.495Ft-tól
Kémia sürgősségi felár + extra szállítás6.300Ft-tól
Vércsoport + ellenanyag sürgősségi felár + extra szállítás8.400Ft-tól
Mikrobiológiai sürgősségi díj + extra szállítás5.460Ft-tól
Vérvételi díj4.000Ft-tól