Fül-orr-gégészet

Miért jöjjön hozzánk?

 • nagy tapasztalatú fül-orr-gégészünk rövid időn belül kivizsgálja panaszait
 • személyre szabott kezelési tervet kap
 • végigkövetjük gyógyulását

Mivel foglalkozik a fül-orr-gégészet?

A fül-orr-gégész szakorvos a fül-, az orr-, a melléküregek, a szájüreg, a garat, a gége, a nyálkamirigy és a nyaki régió betegségeivel, esetleges elváltozásaival foglalkozik. Ez a szakterület sokkal komplexebb annál, mint hogy csak akkor keressünk fel egy szakorvost, ha fáj a torok, vagy a fül.

Milyen betegségek, vagy panaszok tartoznak ide?

 • Köhögés, nyelési nehézségek
 • Hangszálproblémák
 • Hangképzési vagy beszédproblémák, rekedtség
 • Gyulladások az orr-, garat- vagy gége tájékon
 • Allergia, tüsszögés
 • Orrdugulás, orr-váladékozás, orrvérzés
 • Torok- és mandula gyulladásai, egyéb panaszai
 • Horkolás
 • Megnagyobbodott nyaki szakasz
 • Fülcsengés, fülzúgás, halláscsökkenés
 • Szédülés
Fül orr gége szakrendelés Emineo Magánkórház

Mi történik a személyes konzultáción?

Az Emineo Magánkórház fül-orr-gégész szakorvosa a kórelőzmények felvétele után – amely a páciens kikérdésével történik -, ellenőrzi a fülek, az orr- és a gége állapotát, függetlenül attól, hogy a panaszok érintik-e mind ezeket a területeket. A fülek külső hallójárata, a dobhártyák ellenőrzése után hallásvizsgálat következik, majd az orr melléküregeinek ellenőrzésével jár utána, hogy van-e bármilyen gyulladás. A garat áttanulmányozását a szájüreg, a torokmandula, a nyaki nyirokcsomók ellenőrzése követheti még, amennyiben a páciens tünetek ezt indokolják.

Lehetséges kezelési módok?

Attól függően, milyen eredménnyel végződik a kivizsgálás, szakorvosunk ennek megfelelő kezelést javasolhat. Hallójárat gyulladás esetén helyi kezelést alkalmazunk, akár naponta elvégezve azt. Füldugulás esetén kimossuk a felhalmozódott fülzsírt. Arcüreggyulladáskor a legfontosabb, hogy felszabadítsuk az eldugult orrjáratot és gyulladáscsökkentő terápiát célszerű folytatni, amely része lehet sóoldat, orrcsepp és gyógyszer is. Akár kisebb műtéti beavatkozásra is szükség lehet, de ez elenyésző esetekben indokolt. Tartós, legalább három hete fennálló rekedtség esetén utána kell járni, hogy helytelen hanghasználat, esetleg krónikus gyulladás, vagy akár hangszalagpolip áll-e a háttérben. Utóbbit műtéttel lehet gyógyítani. Érdemes kivizsgáltatni, ugyanis akár rák előtti állapot, vagy a gége rosszindulatú daganata is okozhatja a tüneteket.

A fül-orr-gégészetben olyan széles körű panaszok jelentkezhetnek, hogy a betegségtől/tünettől és területtől függ, hogy milyen kezelési mód alkalmazható a tünetek csökkentése, vagy megszüntetése érdekében.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Fül-orr-gégész

Dr. Pusztai Szabolcs

Fül-orr-gégész

Árak

Fül-orr-gégészet szakorvosi vizsgálat39.000 Ft -tól
Fül-orr-gégészeti kontrollvizsgálat31.000 Ft -tól
Fülmosás35.000 Ft -tól
Hallójárat-tisztítás35.000 Ft -tól
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.
Dr. Viszoki Mónika

Dr. Viszoki Mónika

Fül-orr-gégész

Árak

Fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálat39.000 Ft -tól
Fül-orr-gégészeti kontrollvizsgálat31.000 Ft -tól
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!