Kardiológia

Magyarországon vezető halálok közé tartoznak a szív- és keringési rendellenességekhez sorolható betegségek, mindez magyarázható a sok stresszel, a mozgásszegény életmóddal, a helytelen táplálkozással és az ahhoz társuló elhízással. Kardiológiai szakrendelésünkre azokat várjuk, akik szív- és érrendszeri betegségekkel küzdenek, fokozottan vannak kitéve a stressznek, belgyógyászati megbetegedésük van, vagy aktívan sportolnak. A kardiológiai szűrővizsgálat azoknak is javallott, akiknek a családjában előfordult koszorúérbetegség, magas koleszterinszint, illetve magas vérnyomással küzdenek. Cukorbetegeknek, valamint dohányosoknak különösen ajánlott kardiológiai szűrésen részt venni, mivel esetükben nagyobb valószínűséggel fordulnak elő szív- és érrendszeri problémák.

szív ultrahang Emineo

Mi történik a személyes konzultáción?

A személyes beszélgetés során kardiológus szakorvosunk megismeri a páciens esetleges tüneteit, a családban előforduló szív- és keringési rendellenségekkel kapcsolatos panaszokat, korábbi betegségeket, majd többféle vizsgálati módszert alkalmazhat a teljes körű orvosi vélemény felállításához. Ezek közül a legfontosabb műszeres vizsgálatok:

EKG-vizsgálat

Az EKG-val a szív elektromos tevékenységét lehet mérni. Az egyik legelterjedtebb vizsgálat, segítségével számos, szívvel kapcsolatos probléma felismerhető. Kardiológus szakorvosunk az Emineo Magánkórházban elsősorban a ritmuszavarok, a szívverések, a szívkamrák, valamint a szívizomzat vizsgálatához használja. Az EKG-t bizonyos esetekben terheléssel egészítjük ki, ezt nevezik terheléses EKG-nak, mivel léteznek olyan szívbetegségek, amik csak így mutathatók ki.

Holter-vizsgálat

A Holter-vizsgálat 24 órán át tartó EKG megfigyelést jelent, miközben a készülék folyamatosan rögzíti a mérési adatokat. Ezt a fajta diagnosztikai módszert általában szabálytalan szívműködés, és mellkasi fájdalom kivizsgálása esetén használjuk, de emellett a gyógyszeres kezelés eredményessége is mérhető vele.

Szívultrahang

A szívbillentyűk és a szívburok vizsgálatára az egyik leghatékonyabb képalkotó diagnosztikai módszer a szívultrahang. Milliméter pontossággal meg lehet határozni vele a szív üregeinek méretét, a kamrafal vastagságát, látni lehet a falak és a vért irányító billentyűk mozgását. Megmutatja, ha valamelyik billentyűn meszesedés van, de az is jól látszik, ha szívhártya-gyulladás következtében a billentyű megvastagodott.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Kardiológia

Sidó Zoltán

Dr. Sidó Zoltán PhD.

Kardiológus

Szerda12:00-18:00

Árak

Kardiológia szakrendelés28.000 Ft-tól
Kardiológia szakrendelés kontroll16.000 Ft-tól
Leletkiértékelés28.000 Ft-tól

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.