Dietetika

Miért forduljon hozzánk?

 • segítjük pácienseinket az egészséges táplálkozás elérésében, az egészségmegőrzésben és a specifikus egészségügyi problémák kezelésében
 • személyre szabott tanácsokat nyújtunk
 • táplálkozási tervet készítünk
 • páciensünk egyéni igényeire és egészségi állapotára figyelemmel dolgozzuk ki táplálkozási ajánlásainkat

Mivel foglalkozik a dietetika?

A dietetika a táplálkozás tudománya, valamint a táplálkozás művészete. Az élelmiszerek és tápanyagok hatását tanulmányozza, és az emberi szervezetre, valamint a táplálkozás egészségügyi és egészségmegőrző vonatkozásait vizsgálja. Nagyon fontos szerepet játszik az egészséges életmód kialakításában, a betegségek megelőzésében, valamint a gyógyulás támogatásában. Dietetikus segítségével pácienseink jobban megértik az étkezés és táplálkozás jelentőségét, és a gyors gyógyulásban játszott szerepét.

Miben segít a dietetika?

Diabétesztől életmódváltáson át a Crohn-betegségig
 • diabétesz
 • terhességi cukorbetegség
 • várandósságra felkészülés
 • meddőséggel kapcsolatos táplálkozási kérdések
 • életmódváltás
 • fogyás
 • vegetáriánus, vagy vegán táplálkozás helyes kialakítása
 • inzulinrezisztencia
 • pajzsmiriggyel kapcsolatos megbetegedések
 • PCOS
 • ételallergiák
 • gluténérzékenység
 • SIBO
 • hisztamin intolerancia
 • menopauza
 • emelkedett koleszterinszint/emelkedett triglicerid szint
 • magas vérnyomás
 • reflux
 • vesét érintő megbetegedések
 • epekövesség/műtét utáni étrend
 • colitis ulcerosa
 • Crohn betegség
Egészséges életmód és táplálkozás

Segítünk kialakítani és megtartani egy egészséges étrendet, amely hozzájárulhat az optimális egészség és jólét eléréséhez.

Fogyás és súlykontroll

A súlycsökkentés vagy az ideális testsúly elérésének céljával sokan fordulnak hozzánk. Személyre szabott étrenddel és táplálkozási tervvel segítjük a súlycsökkentésben vagy a súly megtartásában.

Táplálékintolerancia és érzékenység

Amennyiben érzékeny bizonyos élelmiszerekre vagy intoleráns bizonyos alapanyagokkal kapcsolatban, segítünk az ilyen élelmiszerek azonosításában és kizárásában az étrendből.

Cukorbetegség és egyéb krónikus betegségek

Az étrend jelentős szerepet játszik a krónikus betegségek kezelésében, például a cukorbetegség esetében. Segítünk az egészséges táplálkozás kialakításában és az egészség optimalizálásában.

Sportolók és teljesítményjavítás

A sportolók és aktív életmódot folytatók is gyakran keresik segítségünket a megfelelő tápanyagbevitel és teljesítményjavítás érdekében.

Terhesség és szoptatás

A várandós anyák és szoptató anyák is kérhetik segítségünket a megfelelő táplálkozással és tápanyagbevittel kapcsolatban.

Táplálkozási zavarok

Az étkezési zavarokkal küzdőknek is fontos lehet segítségünk az egészséges étkezési szokások kialakításában és a megfelelő táplálékfogyasztás biztosításában.

Életmódváltás és célkitűzések elérése

Segítjük pácienseinket az egészséges életmódváltásban és a kitűzött célok elérésében.

Ételintolerancia és táplálékérzékenység

Dietetikai szaktanácsadásunk az étel- és táplálékintolenciák széles körére talál megoldást.

Laktóz (tejcukor) érzékenység: A laktóz érzékenység olyan állapot, amikor az emésztőrendszer nem tudja megfelelően lebontani a tejcukrot (laktózt), mert hiányzik a laktáz nevű enzim. Ez a leggyakoribb formája a tejcukor intoleranciának. A hiányzó enzim miatt a laktóz nem tud megfelelően felszívódni a bélben, ami puffadáshoz, hasmenéshez, hasi fájdalomhoz és más emésztési problémákhoz vezethet a tejtermékek fogyasztása után.

Tejfehérje érzékenység: A tejfehérje érzékenység a tejfehérje, például a kazein vagy a tejsavó elleni túlzott immunválasz eredményeként jelentkezik. Az érzékenység tünetei lehetnek hasonlóak a laktóz érzékenységhez, például hasi fájdalom, puffadás, hasmenés, de gyakran társulhat bőrreakciókkal, mint például kiütések vagy csalánkiütés.

Gluténérzékenység: A gluténérzékenység, más néven cöliákia, autoimmun betegség, amelyet a glutén (egyfehérje) tartalmú élelmiszerek fogyasztása vált ki, például búza, árpa és rozs. A glutén okozza a vékonybél nyálkahártyájában a sérüléseket, ami a tápanyagok felszívódásának zavarához és különböző tünetekhez vezet, mint például hasi fájdalom, puffadás, hasmenés, súlyvesztés, vitaminhiány és fáradtság.

Búzaallergia: A búzaallergia az immunrendszer túlzott reakciója a búzafehérjékre. Ez az allergia olyan tüneteket okozhat, mint bőrkiütések, csalánkiütés, orr- és szemviszketés, légszomj, hasi fájdalom, hányás vagy hasmenés.

Mi történik a személyes konzultáción?

Az Emineo Magánkórházban dietetikusunk az esetleges korábbi dokumentáció, előzetesen egyeztetett rutin laborvizsgálat eredményeinek áttanulmányozása után, egy kérdőív eredményeinek áttanulmányozása után, páciensünkkel részletesen megvitatja táplálkozási szokásait és életmódját. Orvosi diagnózis hiányában az első konzultációra érdemes rutin laborlelet eredménnyel érkezni. Dietetikai tanácsadásunk teljes mértékben személyre szabott, és páciensünk életmódjára koncentrál, szükség esetén bevonja más szakterületek: belgyógyászat, diabetológia, kardiológia szakértőit. A dietetikai tanácsadás során a dietetikus személyre szabott segítséget nyújt az egyénnek az egészséges táplálkozás és életmód kialakításában, az étrend optimalizálásában, vagy egyéb táplálkozással kapcsolatos problémák megoldásában.

A dietetikai tanácsadás menete

A tanácsadás menete általában a következő lépésekből áll:

1. Előzetes értékelés, részletes kérdések: A tanácsadás kezdetén a dietetikus részletes kérdéseket tesz fel az egyén egészségi állapotáról, életmódjáról, étkezési szokásairól és céljairól. Az előzetes értékelés segít megismerni páciensünk egyedi igényeit és problémáit.

2. Táplálkozási napló összeállítása: A tanácsadás során gyakran készítettek táplálkozási naplót, amely tartalmazza az egyén által fogyasztott ételek, italok és napi étkezések részletes listáját. Ez segít a dietetikusnak megérteni az egyén táplálkozási szokásait és az aktuális étrendjét.

3. Életmód- és táplálkozási célok kitűzése: A dietetikus segít az egyénnek kitűzni az egészségmegőrzési vagy diétás célokat, például súlycsökkentés, súlytartás, sportteljesítmény javítása, műtét előtti fogyás vagy műtét utáni rehabilitáció.

4. Személyre szabott táplálkozási terv kialakítása: A dietetikus egyedi táplálkozási tervet állít össze az egyén céljai, egészségi állapota és életmódja alapján. A terv tartalmazza a megfelelő tápanyagok mennyiségét és arányát, az étkezési időpontokat és az ajánlott ételeket.

5. Táplálkozási tanácsok és étrendi ajánlások: A dietetikus megosztja a szükséges táplálkozási ismereteket és tanácsokat az egészséges étrend kialakításához és fenntartásához. Az egyén megtudhatja, hogy milyen ételeket kell előnyben részesítenie, milyeneket korlátoznia kell, és hogyan egyensúlyozza az étrendjét.

6. Nyomonkövetés: A dietetikai tanácsadás után a dietetikus rendszeresen ellenőrzi az egyén fejlődését és előrehaladását az életmódváltás vagy diétás célok elérésében. Szükség esetén módosítja az étrendet vagy az ajánlásokat a kívánt eredmények elérése érdekében.

Munkatársaink:

Dietetika

Geicz Borbála

dietetikus

Árak

SzolgáltatásIdőtartam (perc)Ár (Ft)
Dietetikai tanácsadás6026.000Ft-tól
Dietetikai kontroll6022.000Ft-tól
Táplálkozási napló elemzése3012.000Ft-tól
videokonzultáció6021.000Ft-tól
Dietetikai videokontroll6018.000Ft-tól
Táplálkozási napló elemzése online3010.000Ft-tól
Sportdietetikai tanácsadás6029.000Ft-tól
Sportdietetikai kontroll6026.000Ft-tól
Étrend tervezés1 hétre27.000Ft-tól
Étrend tervezés2 hétre50.000Ft-tól
Étrend tervezés4 hétre80.000Ft-tól
Orvosi diagnózis hiányában az első konzultációra érdemes rutin laborlelet eredménnyel érkezni.
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.

Zalai Noémi

dietetikus

Árak

SzolgáltatásIdőtartam (perc)Ár (Ft)
Dietetikai tanácsadás6026.000
Dietetikai kontroll6022.000
videokonzultáció6021.000
Dietetikai videokontroll6018.000
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.