Bőrgyógyászat

Mivel foglalkozik a bőrgyógyászat?

A bőr mellett a haj és a körmök betegségeit, elváltozásait vizsgálja, de a bőrgyógyászat nagy hangsúlyt fektet egészségügyi problémák megelőzésére is szűrővizsgálatok formájában.

Miért fontos, hogy odafigyeljünk a bőrünkre?

A bőr a test legnagyobb védelmet nyújtó része, amely megvéd sérülések, kiszáradás, fényhatások és hőhatások ellen, szabályozza a testhőmérsékletet, megakadályozza mérgező anyagok bejutását, de akár (ez nem opcionális, ezt is csinálja) ingereket is továbbít. Emellett fontos szerepet tölt be a kórokozókkal szemben.

Bőrgyógyászat Budapest

Milyen panaszokkal érdemes felkeresni a bőrgyógyászt?

Az Emineo Magánkórházban leggyakrabban előforduló bőrgyógyászati panaszok:

  • kiütések, pattanások, ekcéma, pikkelysömör,
  • allergia,
  • rosacea,
  • bőrnövedékek, szemölcsök megjelenése, anyajegy-szűrés,
  • vírusos és bakteriális bőrfertőzések,
  • nagy fokú izzadás,
  • a fejbőr betegségei, pl. hajhullás,
  • körömbetegségek, pl. körömgomba

Fontos rendszeresen anyajegy szűrésen részt venni, mert a melanoma alattomosan alakul ki, és halálos betegség. Évente egyszer ideális lenne az ezzel kapcsolatos a speciális bőr- és anyajegy vizsgálatot elvégeztetni.

Mi történik a bőrgyógyászati vizsgálatkor?

Bőrgyógyász szakorvosunk megismeri a beteg kórelőzményét, kikérdezi a tünetekről, amelyek elsősorban a bőrt, vagy a panaszos részt érintik, de szóba kerülnek esetleges más betegségek is. Ha vannak korábbi leletek, laborvizsgálatok eredményei azt is áttekinti, majd fizikális vizsgálat történik, akár úgynevezett dermatoszkóppal együtt. Amennyiben szükséges, vérvizsgálat kérésével, illetve más szakterületekre történő beutalással járhatnak a végére a jelentkező tüneteknek. A diagnózis felállítása után egyéni terápia keretében kezelik a panaszokat, amely része lehet valamilyen bőrre kenhető vagy szájon át szedhető gyógyszeres kezelés (pl. allergia elleni készítmény, vagy gombaölő tabletta).

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Szakorvosaink, munkatársaink:

Bőrgyógyász

Dr. Gergely Brigitta

Bőrgyógyász

Csütörtök11:30-13:00
Bőrgyógyászati szakrendelés25000 Ft-tól
Bőrgyógyászati szakrendelés kontroll14000 Ft-tól
Fibroma eltávolítás Cauterrel10000 Ft-tól
Anyajegy eltávoltás helyi érzést.-vel55000 Ft-tól
Punch Biopszia+Szövettan30000 Ft-tól
Excochleatio volkmann kanállal10000 Ft-tól
Melanoma szűrés25000 Ft-tól
Videókonzultáció 20.000 Ft
Videókonzultáció kontroll 10.000 Ft
Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.