Bőrgyógyászat

Mivel foglalkozik a bőrgyógyászat?

A bőr mellett a haj és a körmök betegségeit, elváltozásait vizsgálja, de a bőrgyógyászat nagy hangsúlyt fektet egészségügyi problémák megelőzésére is szűrővizsgálatok formájában.

Miért fontos, hogy odafigyeljünk a bőrünkre?

A bőr a test legnagyobb védelmet nyújtó része, amely megvéd sérülések, kiszáradás, fényhatások és hőhatások ellen, szabályozza a testhőmérsékletet, megakadályozza mérgező anyagok bejutását, de akár (ez nem opcionális, ezt is csinálja) ingereket is továbbít. Emellett fontos szerepet tölt be a kórokozókkal szemben.

Bőrgyógyászat Budapest

Milyen panaszokkal érdemes felkeresni a bőrgyógyászt?

Az Emineo Magánkórházban leggyakrabban előforduló bőrgyógyászati panaszok:

Fontos rendszeresen anyajegy szűrésen részt venni, mert a melanoma alattomosan alakul ki, és halálos betegség. Évente egyszer ideális lenne az ezzel kapcsolatos a speciális bőr- és anyajegy vizsgálatot elvégeztetni.

Mi történik a bőrgyógyászati vizsgálatkor?

Bőrgyógyász szakorvosunk megismeri a beteg kórelőzményét, kikérdezi a tünetekről, amelyek elsősorban a bőrt, vagy a panaszos részt érintik, de szóba kerülnek esetleges más betegségek is. Ha vannak korábbi leletek, laborvizsgálatok eredményei azt is áttekinti, majd fizikális vizsgálat történik, akár úgynevezett dermatoszkóppal együtt. Amennyiben szükséges, vérvizsgálat kérésével, illetve más szakterületekre történő beutalással járhatnak a végére a jelentkező tüneteknek.

A diagnózis felállítása után egyéni terápia keretében kezelik a panaszokat, amely része lehet valamilyen bőrre kenhető vagy szájon át szedhető gyógyszeres kezelés (pl. allergia elleni készítmény, kortikoszteroid tartalmú krém, vagy gombaölő tabletta), illetve bizonyos esetekben indokolt lehet a problémás terület érzéstelenítés melletti ollóval, vagy akár elektrosebészeti úton történő kimetszése (pl. benőtt köröm, vagy fibróma). Más betegségeknél, például pikkelysömör esetében, szükség lehet lokális és klasszikus szisztémás kezelésekre is, melyek a korszerű technológiának köszönhetően ma már csaknem 100% – os tünetmentességet képesek létrehozni.

Egyéb bőrgyógyászati és esztétikai kezeléseink

  • Mezoterápia: Mezoterápiás kezelés során érzéstelenítést követően tiszta, koncentrált hatóanyagot (pl.: hyaluronsav, nyomelemek, vitaminok) juttatunk a bőr mélyebb rétegeibe. Lehetséges célja a bőrszárazság, a rugalmatlan bőr, szem körüli ráncok, kopaszodás, celullitos bőrfelületek stb. kezelése, megszűntetése. Egy kúra 3-4 alkalmat foglal magába, 3 hetes időközönként.
  • Thread lift vagy bioszálas bőrfeszesítés: A bioszálas bőrfeszesítés egyfajta műtét nélküli „arcplasztikaként” vált híressé. A kezelés egy szintetikusan előállított bio szálon alapul, mely során a gravitáció segít az arc kontúrját formázni és feszesíteni a bőrt. A bioszálakat tűk segítségével a bőr mélyebb rétegébe helyezzük. A keletkezett seb és a bőrben maradt felszívódó szál hatására elindul a szöveti regeneráció, mely a várt hatást hozza majd létre. Az igényeknek megfelelően többféle hosszúságú bioszálat is alkalmazhatunk, melyek különböző hatásokat érnek el, ez a páciens céljai alapján kerül kiválasztásra. A kezelés mindössze 30 perc, majd a teljes gyógyuláshoz az esetlegesen kialakuló duzzanat miatt pár napra is szükség lehet.
  • Hyaluronsav feltöltés: A hyaluronsav a bőrben természetesen is megtalálható alkotóelem, mely biztosítja a bőr hidratáltságát és feszességét. Az idő múlásával csökken ennek az anyagnak a termelődése, így a bőr is változik. A hyaluronsavas feltöltés egy modernebb, természetesebb alternatívája a korábban alkalmazott szintetikus alapú kezeléseknek. Ez a modernebb módszer 3-6, vagy 12 hónap időt igényel. A kezelés során egy tű segítségével juttatjuk az anyagot a kívánt helyre. Maga a beavatkozás nem több mint 20-30 perc. A kezelést követően duzzanat, illetve bőrpír jelenhet meg, ezek azonban 1-2 héten belül általában teljesen megszűnnek. A kezelést követően ritkán, akár hetek hónapok múlva a kezelt területen fájdalmas csomók alakulhatnak ki, melyek elkerülhetők, mivel általában a túl hamar, az eredetitől eltérő készítménnyel végzett „rátöltés” okozza őket.
  • Botox: A botox egy anaerob baktérium toxinja, melynek hatására az izmok relaxált állapotba kerülnek. A beavatkozás során fiziológiás sóoldattal hígított formában fecskendezzük több ponton az izomba. A kezelés gyors és csak minimális fájdalommal jár és általában a szemöldök, szem-, száj körüli ráncok megszüntetésére használjuk. Kihasználva az izzadáscsökkentő hatását a hónalji, tenyéri és talpi izzadás csökkentés is lehetséges, igaz ezek fájdalmasabb beavatkozások.  A teljes hatás, ami általában 3-6 hónapig tart, két hét alatt alakul ki. Ritkán bevérzés, oedema, gyulladás, szemhéjcsüngés és egyéb mellékhatások előfordulhatnak, melyek egyénfüggő idő elteltével elmúlnak.
  • Melanóma szűrés: Melanómának hívjuk a festékes anyajegyből kiinduló bőrrákot, mely ritka esetben akár nyálkahártyán vagy szemfenéken is előfordulhat. Kialakulásának több oka is lehet, akár a nap, genetikai hajlam, vagy leégés is szerepet játszhat. Alapvetően a színben, méretben, szimmetriában eltérő festékes anyajegyek vizsgálata indokolt dermatoszkóppal, mely lehetővé teszi annak megállapítását, hogy szükséges-e eltávolítást végezni. Ez a beavatkozás sebészeti úton történik meg, konzutációt követően, egy előre megbeszélt időpontban. A sebészeti eltávolítást követően az anyajegyen szövettani vizsgálatot végzünk, mely lehetővé teszi a pontos diagnózist. Az anyajegy helyét összevarjuk, a gyógyulás mindössze néhány hét, mely után a varratok eltávolításra kerülnek.
  • Hajgyógyászat: A haj fontos része lehet a magabiztos önképnek. Bár valamilyen szintű hajhullás (napi 100-150 szál) normális, mégis egyre gyakrabban jelenik meg kóros szinten a hajszálak elvesztése. Vizsgálat során fájdalommentesen, egy light pull teszt segítéségével állapítjuk meg, hogy valós problémával állunk-e szemben. Ennek feltétele, hogy a páciens legalább 3 napig ne mossa meg a haját a vizsgálat előtt. A hajhullásnak több megjelenési formája is van, a férfias típusú andorgen alopecia (öröklődő kórkép, mely halánték, homlok és fejtető régióban megritkuló hajjal jár), és a foltos hajhullással jellemezhető alopecia areata. Mindkettő érinthet bárkit, és ma már lehetséges ezen folyamatok lassítása, bizonyos esetekben visszafordítása is. A kezelések előtt bőrgyógyászunk többféle vizsgálatot is elvégezhet (mikroszkópos, laboratóriumi, biopszia, trichogram, trichoszkópia).

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Szakorvosaink, munkatársaink:

Bőrgyógyász

Dr. Gergely Brigitta

Bőrgyógyász

Csütörtök11:30-13:00
Bőrgyógyászati szakrendelés28000 Ft-tól
Bőrgyógyászati szakrendelés kontroll16000 Ft-tól
Fibroma eltávolítás Cauterrel10000 Ft-tól
Anyajegy eltávoltás helyi érzést.-vel60500 Ft-tól
További anyajegy eltáv darabonként szövettannal25000 Ft-tól
Punch Biopszia+Szövettan30000 Ft-tól
Excochleatio volkmann kanállal10000 Ft-tól
Melanoma szűrés28000 Ft-tól
Dermajet kezelés kicsi30000 Ft-tól
Dermajet kezelés közepes40000 Ft-tól
Dermajet kezelés nagy50000 Ft-tól
Krioterápia kisebb elváltozásnál10000 Ft-tól
Krioterápia nagyob elváltozásnál20000 Ft-tól
Videókonzultáció 20.000 Ft
Videókonzultáció kontroll 10.000 Ft

Dr. Polman Erzsébet

Bőrgyógyász szakorvos

Szombat17:00 to 20:00
Bőrgyógyászati szakrendelés28000 Ft-tól
Bőrgyógyászati szakrendelés kontroll16000 Ft-tól
Fibroma eltávolítás Cauterrel10000 Ft-tól
Anyajegy eltávoltás helyi érzést.-vel60500 Ft-tól
További anyajegy eltáv darabonként szövettannal25000 Ft-tól
Punch Biopszia+Szövettan30000 Ft-tól
Excochleatio volkmann kanállal10000 Ft-tól
Melanoma szűrés28000 Ft-tól
Dermajet kezelés kicsi30000 Ft-tól
Dermajet kezelés közepes40000 Ft-tól
Dermajet kezelés nagy50000 Ft-tól
Krioterápia kisebb elváltozásnál10000 Ft-tól
Krioterápia nagyob elváltozásnál20000 Ft-tól
Videókonzultáció 20.000 Ft
Videókonzultáció kontroll 10.000 Ft
Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.