Bőrgyógyászat

Miért jöjjön hozzánk?

  • nagy tudású bőrgyógyászaink empatikusan és diszkréten kezelik bőr-, haj- vagy körömproblémáját
  • a legújabb szakmai ajánlások szerint tervezzük meg kezelését
  • nagy tapasztalattal végezzük el a melanomaszűrést is

Mivel foglalkozik a bőrgyógyászat?

A bőr mellett a haj és a körmök betegségeit, elváltozásait vizsgálja, de a bőrgyógyászat nagy hangsúlyt fektet egészségügyi problémák megelőzésére is szűrővizsgálatok formájában.

Miért fontos, hogy odafigyeljünk a bőrünkre?

A bőr a test legnagyobb védelmet nyújtó része, amely megvéd sérülések, kiszáradás, fényhatások és hőhatások ellen, szabályozza a testhőmérsékletet, megakadályozza mérgező anyagok bejutását, de akár (ez nem opcionális, ezt is csinálja) ingereket is továbbít. Emellett fontos szerepet tölt be a kórokozókkal szemben.

Miért fontos az anyajegyek rendszeres vizsgálata?

z anyajegyek, más néven melanociták által termelt pigmentfoltok, változó méretűek és alakúak lehetnek, és színük lehet világosbarnától sötétbarnáig vagy feketéig terjedhet. Az anyajegyek vizsgálata lehetővé teszi az esetleges eltérések, változások vagy új anyajegyek korai felismerését. Ez kulcsfontosságú a bőrrák, különösen a melanoma, korai szakaszában, amikor a kezelés leginkább hatékony lehet. Az anyajegyek figyelemmel kísérése és rendszeres vizsgálata lehetővé teszi az orvos számára a lehetséges bőrrákos elváltozások időben történő felismerését. A korai diagnózis segítséget nyújthat a hatékonyabb kezelésben és a kedvezőbb prognózisban. Azoknak javasoljik az anyajegyek rendszeres vizsgálatát , akik nagyobb kockázatnak vannak kitéve, például akiknek családjában korábban már előfordult bőrrák. Az aktív figyelem és a rendszeres önvizsgálat segíthet az időben történő változások észlelésében, ami növelheti az egészséges bőr fenntartásának esélyét.

Bőrgyógyászat Budapest

Milyen panaszokkal érdemes felkeresni a bőrgyógyászt?

Az Emineo Magánkórházban leggyakrabban előforduló bőrgyógyászati panaszok:

Fontos rendszeresen anyajegyszűrésen részt venni, mert a melanoma alattomosan alakul ki, és halálos betegség. Évente egyszer ideális lenne az ezzel kapcsolatos, speciális bőr- és anyajegyvizsgálatot elvégeztetni.

Mi történik a bőrgyógyászati vizsgálatkor?

Bőrgyógyász szakorvosunk megismeri a beteg kórelőzményét, kikérdezi a tünetekről, amelyek elsősorban a bőrt vagy a panaszos részt érintik, de szóba kerülnek esetleges más betegségek is. Ha vannak korábbi leletek, laborvizsgálatok eredményei, azt is áttekinti, majd fizikális vizsgálat történik, akár úgynevezett dermatoszkóppal együtt. Amennyiben szükséges, vérvizsgálat kérésével, illetve más szakterületekre történő beutalással járhatnak a végére a jelentkező tüneteknek.

A diagnózis felállítása után egyéni terápia keretében kezelik a panaszokat, amely része lehet valamilyen bőrre kenhető vagy szájon át szedhető gyógyszeres kezelés (pl. allergia elleni készítmény, kortikoszteroid tartalmú krém, vagy gombaölő tabletta), illetve bizonyos esetekben indokolt lehet a problémás terület érzéstelenítés melletti ollóval, vagy akár elektrosebészeti úton történő kimetszése (pl. benőtt köröm vagy fibróma). Más betegségeknél, például pikkelysömör esetében szükség lehet lokális és klasszikus szisztémás kezelésekre is, melyek a korszerű technológiának köszönhetően ma már csaknem 100%-os tünetmentességet képesek létrehozni.

Egyéb bőrgyógyászati kezeléseink

  • Melanómaszűrés: Melanómának hívjuk a festékes anyajegyből kiinduló bőrrákot, mely ritka esetben akár nyálkahártyán vagy szemfenéken is előfordulhat. Kialakulásának több oka is lehet, akár a nap, genetikai hajlam, vagy leégés is szerepet játszhat. Alapvetően a színben, méretben, szimmetriában eltérő festékes anyajegyek vizsgálata indokolt dermatoszkóppal, mely lehetővé teszi annak megállapítását, hogy szükséges-e eltávolítást végezni. Ez a beavatkozás sebészeti úton történik meg, konzutációt követően, egy előre megbeszélt időpontban. A sebészeti eltávolítást követően az anyajegyen szövettani vizsgálatot végzünk, mely lehetővé teszi a pontos diagnózist. Az anyajegy helyét összevarrjuk, a gyógyulás mindössze néhány hét, mely után a varratok eltávolításra kerülnek.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Bőrgyógyász

Dr. Polman Erzsébet

Bőrgyógyász szakorvos

Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat39.000 Ft-tól
Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat28.000 Ft-tól
Bőrgyógyászati sürgősségi vizsgálat42.000 Ft-tól
Fibroma-eltávolítás Cauterrel15.000 Ft-tól
Punch Biopszia+szövettan35.000 Ft-tól
Excochleatio Volkmann-kanállal15.000 Ft-tól
Melanomaszűrés40.000 Ft-tól
Krioterápia kisebb elváltozásnál15.000 Ft-tól
Krioterápia nagyobb elváltozásnál25.000 Ft-tól
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.
blank

Dr. Szöllősi Szilvia

Bőrgyógyász szakorvos

Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat31.200 Ft
Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat 28.000 Ft
Bőrgyógyászati sürgősségi vizsgálat42.000 Ft
Melanómaszűrés40.000 Ft
Punch biopszia szövettannal35.000 Ft
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!