Csecsemő és Gyermekbőrgyógyászat

A Csecsemő és Gyermekbőrgyógyászat szolgáltatásunk azoknak a szülőknek és gyermekeiknek nyújt segítséget, akik magas színvonalú, empátiával és odafigyeléssel teli ellátást keresnek. Specialistáink – akik nem csak orvosok, hanem gyermekorvoslás terén elismert szakértők – a legjobb ellátást biztosítják minden kis páciens számára, köszönhetően magas szakmai képzettségüknek és az ország vezető gyermekkórházaiban szerzett tapasztalataiknak.

A legújabb orvosi fejlemények nyomon követése és alkalmazása számunkra alapvető fontosságú. Orvosaink nemzetközi szakmai társaságok tagjai, így a legkorszerűbb bőrgyógyászati kezeléseket kínáljuk, legyen szó akár bőrallergiáról, ekcémáról, vagy bármely más bőrproblémáról. A teljeskörű ellátás érdekében gyermekbőrgyógyászaink szoros együttműködésben dolgoznak más szakterületek specialistáival, hogy gyermeke a diagnózistól a gyógyulásig minden szükséges támogatást megkaphasson.

Tudjuk, hogy a gyermekorvosi látogatások különleges türelmet és megértést igényelnek. Csapatunk minden tagja kiemelkedő empátiával és kompromisszumkészséggel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a gyermekkorú pácienseink a lehető legpozitívabb élményekkel távozzanak rendelőnkből. A gyermek és a szülő nyugalmát és biztonságérzetét egyaránt szem előtt tartva dolgozunk, hogy a gyógyulási folyamat minél zökkenőmentesebben valósulhasson meg.

Hogyan történik a vizsgálat?
A gyermekbőrgyógyászati vizsgálatunk során szívvel-lélekkel fordulunk kis pácienseink felé, első lépésként megismerkedünk egészségügyi előzményeikkel. A szülőkkel és a gyermekkel együtt átbeszéljük a tapasztalt tüneteket, hogy teljes képet kapjunk. Ezt követően gyengéden és figyelmesen vizsgáljuk meg a bőr érintett részeit. Amennyiben szükséges, dermatoszkópot használunk, amely egy különleges nagyítóeszköz, segítségével még részletesebb képet kaphatunk a bőr állapotáról, hogy pontos és egyedi kezelést tudjunk nyújtani.

Leggyakoribb problémák, amelyekben segíteni tudunk

 • Atópiás dermatitisz (Ekcéma)
  A bőr gyulladásos állapota, ami viszketéssel és szárazsággal jár. A kezelés a bőr hidratálására, a gyulladás csökkentésére és az allergének elkerülésére összpontosít.
 • Vírusos szemölcsök
  Különleges felületű bőrnövedékek. A kezelés magában foglalhatja a szemölcsök fagyasztását, lézeres eltávolítását vagy speciális krémek alkalmazását.
 • Kiütések
  Ételallergiára vagy vírusfertőzésre utalhatnak. A diagnózis felállítása és a hatékony kezelés elengedhetetlen a bőrgyógyászati vizsgálatokon.
 • Gombás fertőzések
  Gombás fertőzések esetén a bőr viszkető, pikkelyesedő elváltozásai jelennek meg, melyek kezelése helyi vagy szisztémás gombaellenes szerekkel történik.
 • Pikkelysömör
  A pikkelysömör krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely vörös, hámló foltok megjelenésével jár, és kezelése helyi kenőcsökkel, fényterápiával vagy szisztémás gyógyszerekkel lehetséges.
 • Anyajegyek
  Rendszeres ellenőrzése elengedhetetlen a bőrrák, különösen a melanóma megelőzésében. A dermatoszkóp segítségével történő vizsgálat pontos képet ad.
 • Akne
  A tinédzserkorban jellemző bőrprobléma, amelyet megfelelő bőrápolással és gyógyszeres kezeléssel lehet kezelni.
 • Hajhullás
  Különböző okok miatt jelentkezhet, kezelése az ok függvényében történik, például gyógyszeres kezelés vagy speciális samponok használata.

Dr. Asbóth Dorottya

Gyermek bőrgyógyászat

Árak

Csecsemő- és gyermekbőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat
(20 perc)
35.000Ft-tól
Csecsemő- és gyermekbőrgyógyászati kontrol vizsgálat
(20 perc)
30.000Ft-tól

Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.