Gyermeksebészet: leggyakrabban végzett műtéteink

Fitymaszűkület-műtét

Fitymaszűkületről akkor beszélünk, ha a fityma bőre a makkról nem húzható vissza. A valódi szűkület csak műtéttel gyógyítható. A műtét a fitymabőr eltávolításából (körülmetélés) áll, mely lehet teljes, vagy a helyzettől függően esetleg szorítkozhat csak a szűkületre.

Iskolába, közösségbe a gyermek a műtét után 1-2 héttel mehet, sportolni 4 hét elteltével lehetséges.

Tudjon meg többet a fitymaszűkületről és a műtétről ide kattintva>>>

Herevízsérvműtét

Mit kell tudni a herevízsérvről?

A kórképről akkor beszélünk, ha a here hashártyaburkának lemezei között folyadék halmozódik fel. A műtét célja a folyadékgyülemet fenntartó zsák felszámolása. Ez történhet a zsák részleges, teljes kiirtásával vagy a megnyitott zsák kifordításával is. A műtétet általában lágyéki, ritkábban a herezacskón történő feltárásból végezzük.

Tudjon meg többet a herevízsérv-műtétről ide kattintva>>>

Köldöksérvműtét

A köldökgyűrűben megjelenő hasfali sérv gyermekkorban rendszerint veleszületett. Az esetek jó részében a sérvkapu záródása két-hároméves kor körül beavatkozás nélkül is záródik, és mivel a köldöksérv ebben az életkorban panaszt elvétve okoz, a műtét csak a záródás elmaradása esetén, hároméves kor után javasolt.

Tudjon meg többet a köldöksérv-műtétről ide kattintva>>>

Lágyéksérvműtét

A lágyéksérv a hasfal nyílásán (sérvkapu) előeső belső szerv, rendszerint bél, kislányoknál gyakran a petefészek. Lehet egyoldali vagy kétoldali, gyakoribb jobb oldalon. Létrejöttének egyik oka a hasfal gyengesége, fejletlensége, különösen koraszülött gyermekeknél, de szerepe van a hasűri nyomásfokozódásnak is (pl. székrekedés, köhögés). Létrejöttének másik oka fiúknál az, hogy a herék leszállása kapcsán hasüreggel közlekedő sérvtömlő maradhat vissza.

Tudjon meg többet a lágyéksérvről és a kezelési lehetőségekről ide kattintva>>>

Rejtett here műtéte

A magzati életben a hasüregben fejlődő herék a születés előtt leszállnak a herezacskóba. Ha ez a folyamat valamilyen ok miatt zavart szenved, a here a leszállási útvonalon elakadva nem jut le a herezacskóba. Az egyéves korra le nem szállt herék kezelést igényelnek, mivel ezután spontán leszállás már nem várható. A kezelés ideális ideje az egy- és kétéves életkor közti időszakra esik.

Tudjon meg többet a rejtett heréről és a kezelési lehetőségekről ide kattintva>>>

Szakorvosaink, munkatársaink:

Gyermeksebészet

Dr. Fadgyas Balázs

Gyermeksebész

Szerda17:00-19:00
Csütörtök16:30-19:00

Árak

Gyermeksebészeti szakorvosi vizsgálat39.000 Ft-tól
Gyermeksebészeti kontrollvizsgálat28.000 Ft-tól
Sebészeti ambuláns ellátás előre tervezett80.000 Ft-tól
Anyajegy /egyéb bőrelv. eltávolítás65.000 Ft-tól
További anyajegy -eltávolítás szövettannal/db35.000 Ft-tól