Gyermekortopédia

A gyermekortopédiai rendeléseken a legfontosabb kérdés, hogy a vizsgált gyermeknél fennáll-e bármilyen betegség, rendellenesség, vagy pedig a látott testtartás, járás, mozgás a normális tartományba esik-e. Sok szülő amiatt aggódik, hogy kisbabájuknál, kisebb vagy nagyobb gyermeküknél probléma lehet, hiszen nem éppen olyan az izomtónusa, lábállása, vagy például csípőmozgása, mint az általuk látott többi gyermeké. Szerencsére sokszor túlzottnak bizonyul az aggodalom, hiszen sokfélék vagyunk, ahány ember, annyiféle, és nincs ez másképp a gyermekeknél sem. Észre kell azonban venni, hogy mikor van valódi probléma a látott tünetek hátterében, hiszen minél korábban észleljük a bajt, annál nagyobb eséllyel korrigálható. Ez különösen igaz a csecsemőkre.

Mi történik a személyes konzultáción?

Az ideálisan 4-6 hetes korban elvégzett csípőszűrés – amely a csípő vizsgálata mellett magában foglalja a koponya, a fej- és nyakmozgások, a kezek, illetve lábak felmérését is – segítségével az élet kezdetén felismerhetjük azokat a rendellenességeket, amelyek a pici babáknál sokszor néhány hetes, vagy hónapos kezeléssel maradéktalanul kikezelhetőek, míg ha rejtve maradnak, akár egész életre szóló panaszokat is okozhatnak. Az Emineo Magánkórházban a csípőszűrés során minden esetben ultrahangos vizsgálatot is végzünk, mert a kézzel végzett és a radiológiai vizsgálat egymást kiegészítve ad maximálisan megbízható eredményt.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Gyermek ortopédia

Dr. Varga Marcell Ph.D.

Ortopéd traumatológus, specializáció: gyermekortopédia és gyermek baleseti sebészet

Szerda17:00-20:00

Árak

Gyermek ortopédia szakrendelés28.000 Ft-tól
Gyermek ortopédia szakrendelés kontroll16.000 Ft-tól

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.