Felnőtt ultrahang

Mire használjuk?

Az Emineo Magánkórházban előzetesen foglalt időpontban ízületi, hasi, kismedencei, pajzsmirigy, lágyrész, alsó végtagi és nyaki ér ultrahangvizsgálatot végzünk. Az ultrahangvizsgálat előnye, hogy káros sugárzást nem tartalmaz, a lágyrészek (húgyhólyag, vese, máj, gyomor, belek) állapotát pontosan megjeleníti, az ízület szalagsérüléseit, az ízületi folyadékgyülemet, az esetleges porcsérüléseket kimutathatja, illetve az esetleges köves megbetegedéseket könnyen meghatározhatja.

Hogyan történik az ultrahangvizsgálat?

A vizsgálóeszköz ultrahangnyalábokat bocsájt ki a vizsgálni kívánt szerv felé, amelyeket az sajátosságainál fogva különböző mértékben elnyel, illetve visszaver. Az így nyert képet egy számítógép elemzi és megjeleníti. Az ultrahangvizsgálat eredményét rendelőnkben radiológus szakember végzi. A beteg az ultrahangvizsgálati képet egy monitoron folyamatosan követheti, a vizsgálatot végző orvos részletes felvilágosítást ad a látottakról. A hasi ultrahangvizsgálat a reggeli órákban történik. Ennek oka, hogy a telt hólyag jobban segíti a hasi szervek pontos diagnosztikáját (az ízületi, pajzsmirigy, lágyrész, alsó végtagi és nyaki ér ultrahangvizsgálat a nap bármely időszakában történhet).

Gyermekek ultrahangvizsálata 2 éves kortól elérhető. Ennél fiatalabb gyermekeket gyermekultrahang rendelésünkön fogadunk.

Ultrahang vizsgálat Emineo Magánkórház

Szakorvosaink, munkatársaink:

Ultrahang

Dr. Tarkovács Andrea

Radiológus

Hétfő15:00-18:00

Árak

Ízület testtájanként24.000 Ft-tól
Has/Kismedence26.000 Ft-tól
Nyaki ér26.000 Ft-tól
Alsó végtag ér26.000 Ft-tól
Pajzsmirigy24.000 Ft-tól
Lágyrész24.000 Ft-tól
Gyermek csípő20.000 Ft-tól
Gyermek ízület testtájanként16.000 Ft-tól
Gyermek has/kismedence18.000 Ft-tól
Gyermek nyaki ér18.000 Ft-tól
Gyermek alsó végtag ér18.000 Ft-tól
Gyermek pajzsmirigy16.000 Ft-tól
Gyermek lágyrész16.000 Ft-tól