Felnőtt ultrahang

Mire használjuk?

Az Emineo Magánkórházban előzetesen foglalt időpontban ízületi, hasi, kismedencei, pajzsmirigy, lágyrész, alsó végtagi és nyaki ér ultrahangvizsgálatot végzünk. Az ultrahangvizsgálat előnye, hogy káros sugárzást nem tartalmaz, a lágyrészek (húgyhólyag, vese, máj, gyomor, belek) állapotát pontosan megjeleníti, az ízület szalagsérüléseit, az ízületi folyadékgyülemet, az esetleges porcsérüléseket kimutathatja, illetve az esetleges köves megbetegedéseket könnyen meghatározhatja.

Hogyan történik az ultrahangvizsgálat?

A vizsgálóeszköz ultrahangnyalábokat bocsájt ki a vizsgálni kívánt szerv felé, amelyeket az sajátosságainál fogva különböző mértékben elnyel, illetve visszaver. Az így nyert képet egy számítógép elemzi és megjeleníti. Az ultrahangvizsgálat eredményét rendelőnkben radiológus szakember végzi. A beteg az ultrahangvizsgálati képet egy monitoron folyamatosan követheti, a vizsgálatot végző orvos részletes felvilágosítást ad a látottakról. A hasi ultrahangvizsgálat a reggeli órákban történik. Ennek oka, hogy a telt hólyag jobban segíti a hasi szervek pontos diagnosztikáját (az ízületi, pajzsmirigy, lágyrész, alsó végtagi és nyaki ér ultrahangvizsgálat a nap bármely időszakában történhet).

Gyermekek ultrahangvizsálata 2 éves kortól elérhető. Ennél fiatalabb gyermekeket gyermekultrahang rendelésünkön fogadunk.

Ultrahang vizsgálat Emineo Magánkórház

Szakorvosaink, munkatársaink:

Ultrahang

Dr. Tarkovács Andrea

Radiológus

Hétfő15:00-18:00

Árak

Ízület testtájanként20.000 Ft-tól
Has/Kismedence22.000 Ft-tól
Nyaki ér22.000 Ft-tól
Alsó végtag ér22.000 Ft-tól
Pajzsmirigy20.000 Ft-tól
Lágyrész20.000 Ft-tól
Gyermek csípő10.400 Ft-tól
Gyermek ízület testtájanként10.400 Ft-tól
Gyerek has/kismedence11.200 Ft-tól
Gyerek nyaki ér11.200 Ft-tól
Gyerek alsó végtag ér11.200 Ft-tól
Gyerek pajzsmirigy10.400 Ft-tól
Gyerek lágyrész10.400 Ft-tól
Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.