Felnőtt ultrahang

Mire használjuk?

Az Emineo Magánkórházban előzetesen foglalt időpontban ízületi, hasi, kismedencei, pajzsmirigy, lágyrész, alsó végtagi és nyaki ér ultrahangvizsgálatot végzünk. Az ultrahangvizsgálat előnye, hogy káros sugárzást nem tartalmaz, a lágyrészek (húgyhólyag, vese, máj, gyomor, belek) állapotát pontosan megjeleníti, az ízület szalagsérüléseit, az ízületi folyadékgyülemet, az esetleges porcsérüléseket kimutathatja, illetve az esetleges köves megbetegedéseket könnyen meghatározhatja.

Hogyan történik az ultrahangvizsgálat?

A vizsgálóeszköz ultrahangnyalábokat bocsájt ki a vizsgálni kívánt szerv felé, amelyeket az sajátosságainál fogva különböző mértékben elnyel, illetve visszaver. Az így nyert képet egy számítógép elemzi és megjeleníti. Az ultrahangvizsgálat eredményét rendelőnkben radiológus szakember végzi. A beteg az ultrahangvizsgálati képet egy monitoron folyamatosan követheti, a vizsgálatot végző orvos részletes felvilágosítást ad a látottakról. A hasi ultrahangvizsgálat a reggeli órákban történik. Ennek oka, hogy a telt hólyag jobban segíti a hasi szervek pontos diagnosztikáját (az ízületi, pajzsmirigy, lágyrész, alsó végtagi és nyaki ér ultrahangvizsgálat a nap bármely időszakában történhet).

Ultrahang vizsgálat Emineo Magánkórház

Gyermek ultrahang

Miért fontos?

Hathetes kortól javasolt a csecsemők és gyermekek szűrése, hogy az esetleges rendellenességeket még idejében felfedezni, majd kezelni lehessen. A vizsgálat különösen ajánlott koraszülött kisbabáknak.

Mire használjuk?

A fájdalommentes vizsgálat során az agy szerkezetét, az agykamrák helyzetét, az esetleges cisztákat, anatómiai elváltozásokat figyeljük. A baba ultrahangszűrési programban végezzük a koponya-, hasi és csípőultrahang szűréseket. Csecsemőknél a koponyacsontok még nem nőttek össze, így a fejtetőn lévő nagy kutacson keresztül, hat hónapos korig elvégezhető az ultrahangos koponyaszűrés. A hasi ultrahang-szűrés a máj, a lép, az epe, a belek, a hasnyálmirigy, a kismedencei szervek és a vesék állapotáról ad információt. A vizsgálattal a hasi erek szerkezete, mérete és funkciója is jól láthatóvá válik. Kisfiúk esetében a le nem szállt herék helyzete is meghatározható. Az ultrahangszűréssel a porc felszínek is jól láthatóak, így hathetes kortól maximum hat hónapos korig az esetleges csípőficam is jól kimutatható.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Ultrahang

Dr. Tarkovács Andrea

Radiológus

Hétfő15:00-18:00

Árak

Ízület testtájanként20.000 Ft-tól
Has/Kismedence22.000 Ft-tól
Nyaki ér22.000 Ft-tól
Alsó végtag ér22.000 Ft-tól
Pajzsmirigy20.000 Ft-tól
Lágyrész20.000 Ft-tól
Gyerek csípő13.000 Ft-tól
Gyerek ízület testtájanként13.000 Ft-tól
Gyerek has/kismedence14.000 Ft-tól
Gyerek nyaki ér14.000 Ft-tól
Gyerek alsó végtag ér14.000 Ft-tól
Gyerek pajzsmirigy13.000 Ft-tóll
Gyerek lágyrész13.000 Ft-tól
Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.