Komplex kardiológiai szűrővizsgálat

Miért van a szűrésre szükség?

A szív- és érrendszeri megbetegedések a lakosság jelentős részét érintik, a vezető halálokok közé soroljuk ezeket a betegségeket. A leggyakrabban a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény és egészségtelen életmód, a későn diagnosztizált, vagy nem kezelt betegségek állnak a háttérben. Odafigyeléssel, egészségesebb életmóddal, rendszeres szűrővizsgálatokkal és megfelelő kezeléssel megelőzhető, illetve elkerülhető a szívinfarktus, a stroke, vagy más nevén szélütés, a szívelégtelenség, illetve a koszorúér-betegség is. Érdemes tehát évente, kétévente megvizsgáltatnunk magunkat a nagyobb baj elkerülése érdekében.

Mi a kardiológiai vizsgálat célja?

Az Emineo Magánkórházban komplex kardiológiai szűrővizsgálatot végzünk. Ennek célja, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedéseket olyan korai állapotban fedezzük fel, amikor azok még panaszt, tünetet nem okoznak, így kezelésükkel akár a tünetek megjelenése, akár a betegség kialakulása is megelőzhetővé válik.

Hogyan történik?

Szűrőprogramunk tartalmazza a páciens kórtörténetének kikérdezését, családban előforduló betegségek feltérképezését, szív- és érrendszerre fókuszáló fizikális vizsgálatot, vérnyomásmérést, 12 elvezetéses nyugalmi EKG elkészítését, valamint egy vérvizsgálatot. Ha a szűrővizsgálatot követően szükséges, további diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére is lehetőség nyílik magán egészségügyi intézményünkben, akár azonnal. A szívultrahang, a terheléses EKG, a 24-órás Holter EKG, vagy a 24-órás ABPM (vérnyomásmérés) mind segítség a szakorvos által felismert korai tünetek további kivizsgálásában. Ezeket az opcionálisan igénybe vehető további kiegészítő vizsgálatokat a szűrővizsgálat ára nem tartalmazza.

Kik az érintettek?

Akik szív- és érrendszeri megbetegedéssel küzdenek, fokozottan stresszes életet élnek, belgyógyászati egészségügyi problémájuk van, vagy versenyszerűen sportolnak. A szűrést célszerű igénybe venni azoknak is, akiknek a családjában előfordult koszorúér betegség, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, hiszen náluk nagyobb eséllyel jelentkezhetnek ezek a betegségek. Cukorbetegeknek, valamint dohányosoknak különösen ajánljuk kardiológiai szűrésünket, mivel esetükben nagyobb valószínűséggel fordulnak elő szív- és érrendszeri problémák.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Kardiológiai vizsgálatok

blank

Dr. Sidó Zoltán Ph.D.

Kardiológus

Péntek12:00-16:00

Árak

24 órás ABPM25.000 Ft-tól
Holter EKG25.000 Ft-tól
Terheléses EKG30.000 Ft-tól
Kardiológia szűrés30.000 Ft-tól
Szív Ultrahang25.000 Ft-tól
Honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Honlapunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.