Gyermek Allergológia és Klinikai Immunológia

A Gyermek Allergológia és Klinikai Immunológia szakterületünk a legkorszerűbb diagnosztikai és kezelési módszerekkel áll azoknak a családoknak a rendelkezésére, akiknek gyermekei allergiás vagy immunológiai problémákkal küzdenek. Szakértő orvosaink, akik a gyermekallergológia és immunológia területén szerzett kiváló tudásukkal és tapasztalatukkal rendelkeznek, egyéni igényekre szabott kezelési terveket készítenek, hogy minden gyermek a lehető legjobb ellátásban részesüljön.

A széles körű diagnosztikai lehetőségeink magukban foglalják a Prick teszteket és H2 kilégzési teszteket is, amelyek segítségével pontosan azonosítjuk az allergéneket és ételintoleranciákat. Ezek a tesztek alapvető fontosságúak az allergiás reakciók pontos diagnosztizálásához és a hatékony kezelési terv kidolgozásához.

Minden gyermek és családja számára célunk, hogy átfogó tájékoztatást és támogatást nyújtsunk, segítve őket abban, hogy jobban megértsék és kezelni tudják az allergiás vagy immunológiai állapotokat. A kezelési folyamat minden lépését szorosan követjük, biztosítva, hogy minden gyermek a legmagasabb esélyt kapja az egészségének javítására vagy állapotának stabilizálására.

Klinikánk gyermekbarát atmoszférájával és a szülőkkel való empátiás együttműködésével biztosítjuk, hogy a vizsgálatok és kezelések minél kevésbé legyenek megterhelőek a kis páciensek számára. Kötelezettségünk, hogy minden gyermeknek biztonságos és támogató környezetet biztosítsunk, ahol az allergiás és immunológiai kihívások kezelése során hatékony megoldásokat találhatnak.

Hogyan történik a vizsgálat?

Gyermek allergológia és klinikai immunológiai vizsgálat első lépésként részletes anamnézist veszünk fel, mely során a szülőkkel és a gyermekkel egyaránt megbeszéljük a tapasztalt tüneteket, és az eddigi egészségügyi előzményeket. Ezt követően, a helyzet függvényében, különböző teszteket végezhetünk, mint például a Prick teszt allergének azonosítására, vagy H2 kilégzési teszt ételintolerancia felderítésére. Ezek a tesztek segítségével pontos diagnózist állíthatunk fel, amely alapján egyéni kezelési tervet dolgozunk ki a gyermek számára.

Leggyakoribb problémák, amelyekben segíteni tudunk:

  • Allergiás rhinitis: A pollenek vagy más allergének által okozott orrfolyás, tüsszögés. Kezelése antihisztaminokkal és allergén-specifikus immunterápiával történik.
  • Asztma: Légutak krónikus gyulladása, ami nehezített légzést okoz. Inhalációs kortikoszteroidokkal és bronchodilatátorokkal kezelhető.
  • Ételallergia: Bizonyos ételekre adott túlérzékenységi reakció. Elkerülő diéta és szükség esetén adrenalin-autoinjektor használata.
  • Atópiás dermatitisz (Ekcéma): Bőrgyulladás, mely száraz, viszkető foltokat okoz. Hidratálás, gyulladáscsökkentő krémek és esetleges allergén-kerülés a kezelés alapjai.
  • Gyermekkori autoimmun betegségek: Az immunrendszer téves támadása a saját test ellen. Immunszuppresszív gyógyszerekkel kezelhetők.
  • Kronikus urtikária: Hosszan tartó csalánkiütés. Antihisztaminok és immunterápia segíthet.
  • Légúti allergének által okozott asztma és rhinitis: Specifikus allergén-kerülés és célzott gyógyszeres kezelés.
  • Laktóz- és fruktózintolerancia: Speciális diéta és étrendi tanácsadás.
  • Gyermekkori ekcéma: Bőr ápolása, irritánsok elkerülése és gyulladáscsökkentő kezelés.
  • Pollenszezon által okozott tünetek: Szezonális allergiák kezelése a tünetek enyhítésére irányuló stratégiákkal és esetleges immunterápiával.

Dr. Goda Vera

Allergológia és klinikai immunológia

Árak

Gyermek allergológiai szakorvosi vizsgálat
(30 perc)
35.000Ft-tól
Gyermek immunológiai szakorvosi vizsgálat
(30 perc)
35.000Ft-tól

Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.