Csípőprotézis ambulancia

Csípőprotézis – a hosszú távú kényelemért!

Személyre szabott és gyors megoldást nyújtunk csípőpanaszaira az Emineo Magánkórházban

Személyre szabott megoldás

A csípőfájdalom enyhítése és kezelése az Emineo Magánkórház specialitása.

A fájdalom csökkentése érdekében bizonyos helyzetekben, visszafordíthatatlan állapotokban szükségessé válhat és a legjobb megoldás a csípőprotézis beültetése. Ezért hoztuk létre csípőprotézis ambulanciánkat, ahol a kivizsgálást követően pácienseink számára a legjobb és leggyorsabb megoldást nyújtjuk.

Kezdődhet váratlanul jelentkező éles fájdalomként. Kialakulhat lassan, fokozatosan is, miközben a mindennapi életet: az öltözködést, étkezést, autóvezetést is egyre jobban zavarja. Ha a fájdalom tartós, a csípő mozgástartománya beszűkül, izomsorvadás indul el.

A csípőfájdalom okai mindenkinél eltérőek, de főként veleszületett, baleseti vagy kopásos eredetűek. Ambulanciánk mindent megtesz azért, hogy minden páciensünk a fájdalom eredetének és mértékének megfelelő, személyre szabott megoldást kapjon. A személyre szabott gyógytorna az esetek döntő többségében egészen biztosan segít. Ambulanciánk a konzervatív kezelések széles körét nyújtja pácienseinknek.

Bizonyos esetekben azonban a legjobb megoldás a csípőprotézis beültetése. Az Emineo Magánkórházban alkalmazott innovatív műtéti technikák lehetővé teszik a kisebb megterheléssel járó operációt, hiszen sokkal pontosabb tervezéssel és kisebb lágyrészfeltárással jár a beavatkozás. Gyorsabb a rehabilitáció, a térdízület teljes felépülése is hamarabb következik be, a páciens számára is kevésbé megterhelő az eljárás a specialistáink által alkalmazott új módszerekkel.

Csípősebészet

Műtét akár heteken belül

Az Emineo Magánkórház specialista szakemberei és műtéti csapata óriási tudást halmozott fel a csípőprotézisről, hiszen több ezer csípőprotézis-műtéten vagyunk túl.

Tevékenységünk során azt tapasztaltuk: pácienseink – teljesen érthető okokból – addig halasztják a szükségessé vált operációt, amíg csak lehet. Ám előbb-utóbb mindegyiküknél eljön az a pillanat, amikor úgy érzik, nem bírnak tovább együtt élni fájdalmaikkal, mely mindennapi életüket megkeserítik, így végül rászánják magukat a megoldást jelentő protézisműtétre.

Tapasztalataink szerint a műtéttel kapcsolatos döntést nehéz ugyan meghozni, ám amint a döntés megszületett, pácienseink a lehető leghamarabb szeretnének túlesni a beavatkozáson. Amennyiben a gyors megoldás is szempont, csípőprotézis ambulanciánkon a kivizsgálást követően akár heteken belül sor kerülhet az operációra.

Megoldás óriási tapasztalattal

Egy csípőprotézis-beültetés mindenki életében jelentős döntés. Tapasztalataink szerint a döntés során három tényezőt érdemes átgondolni:

  • Milyen protézist válasszunk? Ma már sokféle minőségű és árú protézis kapható széles tartományban. Az Emineo Magánkórház kizárólag a legjobb, Európában elérhető protézisekkel dolgozik, mert őszintén valljuk: a néhány százezer forintos árkülönbség, ha a mozgásképességünkről van szó, mindenképpen megtérülő befektetés.
  • Milyen módszerrel történik a műtét? Az Emineo Magánkórházban az egyik legújabb műtéti eljárással ültetjük be csípőprotézisét. Intézményünkben sikerrel alkalmazzuk a legmodernebb, elülső feltárásos izomeltolásos, csípőízületi protézis beültetési technikát. A hagyományos, legnagyobb százalékban alkalmazott, oldalsó feltárásos módszernél izomátvágás után történik a protézis beültetése. Az elülső feltárásos, izomeltolásos módszerrel viszont izmot nem sértünk, ennek köszönhetően pedig sokkal gyorsabb, 0-3 hónap közötti a rehabilitáció. Természetesen ehhez a beavatkozáshoz speciális protézist kell alkalmaznunk.
  • Csak az egyik vagy minkét csípőt műtsük meg? Az esetek jelentős részében a két csípőízület hasonlóan kopik, és közel azonosan erős fájdalmak jelentkeznek mindkettőben. A fent leírt elülső feltárásos műtéti módszer a nagyon kevés a fájdalom miatt (sőt, elmúlik a meglévő) már lehetővé teszi, hogy mindkét csípő egyszerre kerüljön műtétre. Egyidőben elvégeztetni a két beavatkozást sokkal költségkímélőbb, kevésbé terheli a szervezetet, és hamarabb állíthatja vissza a panaszmentes állapotot.

Ne feledjük: a pácienseink számára optimális, akár 15-20 éven túl is fájdalom nélküli életet nyújtó megoldás mindenki számára egyedi. Ebben segítenek csípőprotézis ambulanciánk specialistái.

Kisebb műtéti terhelés

Az 1-2 órás csípőműtét altatásban és/vagy spinális érzéstelenítésben történik. A műtét után egyénfüggően, nem jelentős mértékű fájdalom jelentkezhet általában 1-2 napig. A fájdalomcsillapító szintjének beállítása után gyógytornászunk a betegszobában felállítja páciensünket, aki lehetőség szerint 6-8 órával a műtét után már fájdalommentesen, bizonyos esetekben akár segédeszköz nélkül képes járni. A második nap még végzünk egy ellenőrző vérvizsgálatot, és gyógytornászunk a helyszíni tornáztatáson túl az otthon végzendő gyógytornaelemeket is megtanítja. Ha minden rendben, 2-3 éjszaka után fekvőbeteg osztályunkról hazabocsátjuk páciensünket.

Kiknek ajánljuk a műtétet?

Műtéti eljárásaink azoknak nyújtanak optimális megoldást, akiknek fontos a mielőbbi gyors felépülés, a kisebb megterheléssel járó műtéti beavatkozás, a precíz, személyre szabott technológia és a hosszabb várható élettartam.

Csípőprotézis-műtétet végző orvosaink:

Ne várjon tovább, hogy elfelejthesse a fájdalmat!