Műtőblokk bemutatása

Egy műtőrészleg bemutatása mindig nagy kihívás, hiszen lelkesen és hosszasan szeretnénk felsorolni azokat a technikai és orvosszakmai részleteket, amikre nagyon büszkék vagyunk. Az alábbiakban a legfontosabb gondolatokra szorítkozunk:

A mintegy 200 nm-es műtőblokk 2 nagy műtőt és számos kiegészítő részleget tartalmaz. Szeretnénk kiemelni, hogy ezek a műtők nemcsak az elterjedt egynapos sebészet feltételeit, hanem az annál sokkal szigorúbb, a lehető legmagasabb feltételeknek is megfelelnek, melyet évente külső labor ellenőriz.

Miért érdekes ez? Azon néhány magánszolgáltató közé tartozunk, akik a legmagasabb sterilitási szintet biztosítják speciális, nagyon költséges gépészeti technológiákkal.

Műtő az Emineo kórházban

A műtétek során szintén a legmodernebb eszközöket és gépeket használjuk, melyek sterilizálását helyben, 4 sterilizáló géppel biztosítjuk a maximális rugalmasság érdekében. Teljes eszközkészlettel rendelkezünk ortopéd, hasi sebészeti, urológiai és plasztikai műtétekhez. Az orvosok a műtőben, a beavatkozások során folyamatosan láthatják a betegről korábban készült röntgen, MRI felvételeket, valamint a nemzetközi DICOM standardnak megfelelő formátumban tudják képpel és filmmel dokumentálni a műtét előtti/utáni állapotot (Dicom fényképező, C-karú röntgen, Artroszkópos torony). Ezzel a maximalizálni tudjuk az operációk minőségét, biztosítva minden szükséges információt az operatőröknek.

műtéti blokk az Emineo kmagánkórházban

A műtétek másik sarkalatos pontja az altatás vagy helyi érzéstelenítés. Nálunk az altatást a német, piacvezető Draeger cég altatógépei és gyakorlott aneszteziológus orvosaink és asszisztenseink biztosítják. Egyébként általánosan is elmondhatjuk, hogy a műtőinket Draeger berendezésekkel szereltük fel, a nagy megbízhatóságuk és magas minőségük miatt.

A végére talán egy apróságnak tetsző érdekesség: A belvárosi elhelyezkedés miatt tervezőink egyedülálló módon arra is figyeltek, hogy a műtőkben az épülettől elválasztott, rezgéscsillapított padló kerüljön beépítésre a finom műtétek pontosságának garantálására.