Tüdőgyógyászat

Miért jöjjön hozzánk?

  • nagy tapasztalattal rendelkező pulmonológusaink rövid időn belül fogadják
  • a legmodernebb, egyénre szabott kezelési tervet készítjük el önnek
  • légzésfunkciós vizsgálatot is végzünk

A tüdőgyógyászat, vagyis pulmonológia a mellhártya, a tüdő és a légutak megbetegedéseivel foglalkozik. A tüdőnek a szív működésével a legszorosabb a kapcsolata, de a vérnyomás szabályozásán át számos szervvel, így a vese, máj, emésztéssel is szoros egységet képez. Ebből adódóan a legtöbb szív-érrendszeri betegséget nem önállóan, hanem a tüdő kontextusában célszerű vizsgálni.

tüdőgyógyászat

A tüdő leggyakoribb megbetegedések közé tartozik az asztma, a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), a különböző daganatos kórképek, tüdő kötőszövetes átépülése/ fibrózis, valamint a tüdőgyulladás (pl. koronavírus okozta tüdőgyulladás) után kialakult eltérések.

Melyek azok a panaszok, melyekkel tüdőgyógyászhoz fordulhatnak:

  • Tüdőgyulladás, köhögés, köpetürítés, nehézlégzés, mellkasi fájdalom tüneteinek feltérképezése
  • Post COVID (koronavírus fertőzés utáni) vizsgálatok
  • Bronchoscopia megszervezése, tüdőrák kivizsgálás, kezelés

Légzésfunkciós vizsgálat (spirometria)

A spirometria vagy légzésfunkciós vizsgálat során széken ülő helyzetben, egy kis kézbefogható eszköz segítségével ki- és belégzést kell végezni. A microbiális szűrőt minden alkalommal cseréljük, sterilizáljuk. A vizsgálat nem okoz megterhelést, és a tüdő működéséről kaphatunk képet.

A spirometria alkalmazható tüdőbetegségek diagnosztikájban és követésében. Alkalmazható általános légzőszervi szűrővizsgálatként, vagy csökkent terhelhetőség esetén fontos információkat nyújt az általános légzőszervi egészségről. A spirometriát asztma, légúti obstruktív kórképek, úgy mint a COPD, tüdőfibrózis (kötöszövetes átépülés vagy hegesedés), post-COVID vizsgálatok, dohányzással összefüggésbe hozható kórképek vizsgálata során alkalmazzuk.

Fontos információ! A légzésfunkciós vizsgálat igénybevételéhez helyben végzett Covid antigén gyorsteszt szükséges, valamint tünetmentes páciens 48 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel érkezhet a vizsgálatra.  

Szakorvosaink, munkatársaink:

Pulmonológia

Dr. Lohinai Zoltán PhD.

Pulmonológus

Árak

Pulmonológiai szakorvosi vizsgálat42.000Ft-tól
Pulmonológiai kontroll vizsgálat31.000Ft-tól
Spirometria21.000Ft-tól
Pulmonológiai szakorvosi vizsgálat +spirometria58.000Ft-tól
Pulmonológiai vizsgálat + prick teszt64.000Ft-tól
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!