Pszichológus

Az Emineo Magánkórház pszichológiai szolgáltatásai a mentális egészség és a jólét elősegítésére irányulnak. Célunk, hogy a pszichológiai nehézségekkel küzdőknek segítséget nyújtsunk az életminőség javításában és személyes fejlődésükben. A klinikánkon különféle pszichoterápiás módszerekkel kezeljük a depressziót, szorongást, pánikbetegséget, fóbiákat, kényszereket, lelki traumákat, életvezetési nehézségeket, önértékelési zavarokat és az önismeret mélyítését.

Depresszió
A depresszió egy súlyos mentális állapot, amelyet általános érdeklődésvesztés, reménytelenség és alacsony energiaszint jellemez. Az érintettek gyakran érzik magukat értéktelennek, tehetetlennek, és hosszú távú szomorúságot tapasztalnak, ami jelentősen befolyásolja mindennapi életüket.

Szorongás
Szorongás egy általános szorongó érzés, ami az egyén életének számos aspektusát befolyásolhatja. Gyakori tünetei közé tartozik a túlzott aggódás, fizikai tünetek, mint a gyors szívverés, és elkerülő viselkedés. Az érintettek gyakran találják magukat túlzottan aggódni a jövőbeli események vagy a mindennapi feladatok miatt.

Pánikbetegség
A pánikbetegség hirtelen és váratlan pánikrohamokkal jellemezhető, amelyek intenzív félelmet és fizikai tüneteket, mint például légszomjat, szédülést és szívdobogást okozhatnak. Ezek a rohamok gyakran ok nélkül jelennek meg, és az érintettek félhetnek a következő rohamtól, ami korlátozza mindennapi tevékenységeiket.

Fóbiák
A fóbiák olyan irracionális félelmek, amelyek specifikus objektumokhoz, helyzetekhez vagy tevékenységekhez kötődnek, mint például a magasság, a pókok vagy a repülés. Ezek a félelmek túlzottak és aránytalanok a valós veszéllyel, és gyakran elkerülő viselkedést okoznak.

Kényszerek
Kényszeres viselkedések olyan ismétlődő cselekedetek vagy gondolatok, amelyeket az egyén kontrollálni próbál, de gyakran nem tud. Példák lehetnek a folyamatos kézmosás, számolás vagy bizonyos tárgyak rendezgetése. Ezek a viselkedések gyakran arra szolgálnak, hogy csökkentsék a szorongást.

Lelki traumák
Lelki traumák olyan eseményekből erednek, amelyek súlyos stresszt vagy félelmet okoznak. Ilyenek lehetnek a balesetek, természeti katasztrófák, vagy erőszakos cselekmények. Ezek az események hosszú távú pszichológiai hatással bírhatnak, mint például a poszttraumatikus stressz zavar.

Életvezetési nehézségek
Az életvezetési nehézségek olyan problémák, amelyek az egyén képességét befolyásolják az életének irányításában. Ilyenek lehetnek a munkahelyi stressz, a kapcsolati problémák vagy a pénzügyi gondok, amelyek negatívan befolyásolják a mindennapi életet.

Önértékelési zavarok
Az önértékelési zavarokban szenvedők alacsony önbecsüléssel és negatív önképpel rendelkeznek. Gyakran magukat hibáztatják a problémákért, és nehézségeket tapasztalnak az önmagukkal kapcsolatos pozitív érzelmek kifejezésében.

Terápiáink

Egyénre szabott módon alkalmazunk a pszichodinamikus terápia, a hipnoterápia, a kognitív- és viselkedésterápia és a pszichodráma elemeit, valamint relaxációs és stresszoldó technikákat.

Pszichodinamikus terápia
Ez a terápiaforma az öntudatlan folyamatokra, belső konfliktusokra és gyermekkori tapasztalatokra összpontosít, hogy megértse és kezelje a jelenlegi mentális problémákat.

Hipnoterápia
A hipnoterápia az álomszerű trance állapotát használja a relaxáció, a fókuszált figyelem és a fokozott nyitottság elérésére, ami elősegíti a különböző pszichológiai, viselkedési és egészségi problémák kezelését.

Kognitív- és viselkedésterápia
Ez a terápia a kognitív (gondolkodásmód) és viselkedési technikákat egyesíti a negatív gondolatok és viselkedések felismerésére és megváltoztatására, célja a problémás gondolkodási minták és viselkedések megváltoztatása.

Pszichodráma
Ez a terápiás forma a csoportos színjátékok és spontán dramatizálás segítségével dolgozik a lelki problémákon, felfedezve és feldolgozva az érzelmeket és konfliktusokat.

Relaxációs és stresszoldó technikák
Ezek a technikák a relaxációt és a stressz kezelését célozzák, különböző módszerekkel, mint például a légzéstechnikák, meditáció, progresszív izomrelaxáció, hogy csökkentse a stressz és szorongás szintjét.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Pszichológia

Dr. Reider-Gera Ildikó

Árak

Pszichológiai tanácsadás (50perc)24.000Ft
Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.