Belgyógyászat, Diabetológia

Mivel foglalkozik a diabetológus?

A diabetológia a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág.

Hogyan alakul ki a cukorbetegség?

A betegség oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon hiánya, vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége, esetleg mindkettő. Az abszolút vagy relatív inzulinhiány következtében, mivel a sejtek inzulin hiányában nem képesek a glükóz felvételére, a vércukorszint megemelkedik, és ez okozza a betegség fő tüneteit.

Belgyógyászat Emineo Magánkórház

Típusai:

1-es típus (inzulinfüggő): gyermek vagy serdülőkorban lép fel. Ilyenkor a szervezetben kevés az inzulin, vagy teljesen hiányzik.

2-es típus (egy ideig nem inzulinfüggő): felnőtt, vagy időskorban alakul ki. Jellemzője, hogy a hasnyálmirigy termel inzulint, de a szervezet nem tudja azt felhasználni.

Másodlagos cukorbetegség: számos betegséghez, genetikai eltéréshez társulhat.

Milyen tünetekkel járhat?

Az 1. típus esetében: fokozódó szomjúságérzés, kifejezett éhségérzet, megnő a vizelet mennyisége, gyors súlycsökkenés, erős fáradtságérzet

A 2. típus esetében: kifejezett szomjúságérzet, fokozott éhségérzet, gyakori vizeletürítés, fáradékonyság, ingerlékenység, látásromlás, bőrviszketés, a sebek, gyulladásos folyamatok gyógyulása lelassul, a fertőzések gyakoribbá válnak, kéz-, lábbizsergés és zsibbadás, szexuális problémák

Belgyógyászat Emineo Magánkórház

Lehetséges kezelési módok?

Amennyiben családjában előfordult már cukorbetegség, 40 év feletti és/vagy túlsúlyos, fokozottan ügyelnie kell a rendszeres vércukorszint mérésre! Az Emineo Magánkórházban diabetológus szakorvosunk feltérképezi panaszait, tüneteit, elvégzi a szükséges diagnosztikai és laborvizsgálatokat. A cukorbetegség terápiáját egyénre szabottan, a betegség hátterétől, stádiumától és egyéb körülményektől függően alakítjuk ki, mely súlyosságtól függően lehet diéta, szájon át szedhető gyógyszeres kezelés vagy esetleg inzulin injekciós kezelés.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Belgyógyászat, Diabetológia

Dr. Sipos György

Belgyógyász, diabetológus, obezitológus

Hétfő16:00-19:00
Csütörtök13:30-15:30

Árak

Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat32.000 Ft-tól
Belgyógyászati kontrollvizsgálat26.000 Ft-tól
Diabetológiai szakorvosi vizsgálat32.000 Ft-tól
Diabetológiai kontrollvizsgálat26.000 Ft-tól
Testösszetétel-mérés30.000 Ft-tól
Haemolaser20.000 Ft-tól

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!