Gyermektraumatológia  5 év feletti

Miért jöjjön hozzánk?

  • tapasztalt gyermektraumatológusunk rövid időn belül ellátja gyermekét
  • biztonságos és barátságos környezetben várjuk a gyermekeket
  • végigkövetjük gyermeke gyógyulását

Az Emineo Magánkórházban nyugodt, csendes környezetben várjuk azokat a gyerekeket, aki egy óvatlan pillanatban balesetet szenvedtek. A gyermekbarát munkatársak ideális környezetet biztosítanak a megsérült gyermekek számára, akik természetesen meg vannak ijedve, félnek és minél hamarabb szeretnének túlesni az ellátáson. A könnyűsérült gyermekek, akik nem igényelnek komoly műtéti ellátást, altatást, kórházi megfigyelést, nagyobb várakozás nélkül, jól kezelhetők járóbetegként és gyorsan hazabocsáthatók.

Milyen betegségek, vagy panaszok tartoznak ide?

A legtöbb könnyűsérült gyermek mozgásszervi sérült: rándulás, zúzódás, ficam, kismértékű elmozdulással járó, vagy elmozdulás nélküli törés az, amely a leggyakrabban ellátást igényel. Baleseti ügyeletünkön a gyakran előforduló lágyrészsérüléseket, sebeket is ellátjuk. A gyermekkori sérülések egy részéhez növekedési zavar társul, de előfordul, hogy a baleset utáni deformitás spontán javul, gyógyul, vagy kinövi a gyermek. A növekedési prognózis megítélésében a gyermektraumában speciális tapasztalatú orvosaink véleményt, tanácsot tudnak adni.

Lehetséges kezelési módok?

Töréseknél, a duzzanat leapadása után a korszerű, és a hagyományos gipsznél komfortosabb műanyag rögzítést, specialis orthesiseket használunk. Jelentősen gyorsítja a lágyrészsérülések gyógyulását a rendelőnkbe is elérhető Sensolite fényterápiás kezelés.

Sajnos sok a koponyasérült gyermek. Könnyű fejsérülés esetén – ha nem volt eszméletvesztés, hányinger, hányás, aluszékonyság, zavart- izgatott viselkedés – szakorvosi vizsgálatot és megfigyelést követően dönthetők el a további teendők. A modern ajánlások a kétirányú koponyaröntgen elvégzését csak speciális, ritka esetekben tartják indokoltnak Alacsony kockázat esetén a gyermek további megfigyelése otthoni környezetben is folytatható, a gyermek hazavihető.

Ha a sérülés nagyobb energiájú, komolyabb tüneteket észleltek, pl. ha volt eszméletvesztés, görcs, tónustalan fél percnél hosszabb periódus, hányinger, hányás, aluszékonyság, zavart- izgatott viselkedés akkor a sérülés magasabb közepes, vagy súlyos kockázatú. Ezek a sérültek minden esetben kórházi megfigyelést igényelnek megfelelő idegsebészet ellátás lehetőségeivel rendelkező kórházban. Szakorvosunk ekkor az ügyeletes gyermektraumatológiai ambulanciára irányítja kis páciensünket.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Gyermek traumatológia

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!