Baleseti ügyelet és műtét Budapesten az Emineoban

Mind ismerjük az érzést, amikor egy óvatlan pillanatban megvágjuk, eltörjük valamelyik testrészünket, vagy elesünk, csúnya zúzódásokat, ficamokat, töréseket szerezve, amelyekre csak azonnali orvosi ellátás lehet a megoldás. A várakozás azonban egy baleseti ügyeleten ilyenkor nemcsak fájdalmas, hanem idegtépő is, mi viszont azonnal megoldást szeretnénk panaszainkra.

Az Emineo Magánkórházban a hét minden napján, így hétvégén, ünnepnapokon is 08:00-20:00 között érhető el térítéses baleseti ügyeletünk, ahol orvoscsapatunk ambuláns (elsősegély) ellátást biztosít, miközben a pácienseknek nem kell hosszú órákat várakozniuk a szükséges ellátásra. Profi-, felkészült szakemberek, modern diagnosztikai eszközökkel vizsgálják meg, majd látják el a sérüléseket, legyen szó akár zúzódásról, törésről vagy szakadásról.

Jól felszerelt magánkórházunkban bármilyen fontos előkészítő vizsgálatot el tudunk végezni, amely a baleseti eseményhez kapcsolódik: laborvizsgálat, EKG vizsgálat, röntgen készítésére is van lehetőség. Ha szükséges, sérüléstől függően még aznap, illetve néhány napon belül elvégezzük a műtétet magasan képzett baleseti sebész orvoscsapatunkkal.

Emineo Magánkórház recepció

Mivel az Emineoban műtétjeinkhez a legmodernebb implantátumokat és rögzítő technikákat alkalmazzuk, a rehabilitációs időszak is rövidebb. A beültetett csavarok, lemezek anyagának és kialakításának köszönhetően korai terhelhetőséget engedélyeznek, így a páciens hamarabb visszatérhet a megszokott mindennapokhoz, már a műtét másnapján elhagyhatja magánkórházunkat.

Szükség esetén a további utógondozásról, ellátásról és gyógykezelésekről is gondoskodunk.

Néhány példa, amikor segíteni tudunk baleseti sérülés esetén:

Sportbalesetek, végtagsérülések: törés, ficam, zúzódás, húzódás, rándulás, horzsolás, kéz-, és lábsérülések. Végtagsérülések esetén a legtöbb esetben szükséges a röntgenvizsgálat a pontos diagnózis megállapításához. Háziorvosi, illetve általános orvosi ügyeleten röntgenvizsgálat nélkül nem tudják pontosan diagnosztizálni a sérülését.

Háztartási balesetek: legjellemzőbbek a vágásos sérülések.
Munkahelyi balesetek: esés, illetve a kéz sérülései.
Egyéb esetek: ízületi fájdalmak, ideg becsípődések, lumbago, ischias.

A teljesség igénye nélkül a néhány leggyakoribb baleseti műtét az Emineóban:

  • külbokatörés miatti csavarozás, lemezelés
  • kulcscsonttörés miatti lemezelés
  • csuklótörés miatti lemezelés
  • Achilles-ín szakadás miatti ínvarrat
  • elakadt térd betegség – porcsérülés miatti artroszkópia
  • kézujj, lábujj törések miatti csavarozás

A baleseti ügyeleti kezelésekről minden esetben számlát és ambuláns lapot állítunk ki!