tüdőgyógyászati kezelés

Személyre szabott tüdőgyógyászati kezelések

Az Európia Tüdőgyógyász Társaság asztmás betegeknek egy úgynevezett akcióterv kialakítására hívja fel a figyelmet, ahol a beteg saját tüneteit felismeri, majd ehhez tudja igazítani – az orvos tanácsai alapján – személyre szabottan kezelését.

Hol érhető el a személyre szabott kezelés légzőszervi betegségek esetében?

Az Emineo Magánkórházban kiemelt hangsúlyt fektetünk a legújabb irányelvek alkalmazására, egyedülálló módon tesszük elérhetővé betegeink számára ezt az új szemléletet a tüdőbetegségek és az asztma, long COVID kezelésében a legújabb Európai irányelvek alkalmazásával.

Az új irányelveket modern hörgőtágító készítmények alkalmazásával vezetjük be. A korábban széles körben alkalmazott, részben rövid hatású készítményeket váltják fel tünetekhez igazított dózisban a kombinált készítményt tartalmazó inhalátorok. Célunk jó életminőség elérése és a sürgősségi kórházi kezelések elkerülése.

Miért fontos a tüdőgyógyászati vizsgálat a terhelhetőség csökkenése esetén?

A tüdőben a legújabb kutatási eredmények alapján egy nagyon finom egyensúly van az immunsejtek és alacsony számban előforduló „jó” baktériumok és légúti nyálkahártya egészséges működése tekintetében.

Minden nem megfelelően kezelt tüdőbetegségre, így az allergiás kórképekre, az asztmára is jellemző, hogy a légúti védekezés egyensúlya megbomlik, a kislégutak beszűkülnek, száraz köhögés vagy fáradékonyság jelentkezhet, nem tudunk felmenni már annyit a lépcsőn, mint korábban, vagy úgy érezzük, hogy nem tudjuk teleszívni a tüdőnket levegővel, esetleg mellkasi fájdalmaink jelentkezhetnek. Ezen panaszok a COVID után kifejezettebbé válhatnak, illetve hasonlóak lehetnek. Az allergia- és légzésfunkciós tesztek segítségével tudjuk felismerni és elkülöníteni az egyes kórképeket.

A nyálkahártya egyensúlya megbomlik, a csillószőrök nem tudják megfelelően a váladékot kihajtani a légutakból így, száraz köhögés vagy köpetürítés jelenhet meg. A legmodernebb hörgőtágító készítmények hatására azonban áttörés történt a tünetek enyhítésében. Gyors hatáskezdet, hosszú hatástartam mellett anélkül, hogy a készítményből, annak inhalációja során jelentős mennyiség jutna be a keringésbe.