Bőrgyógyászat

Benőtt köröm

A benőtt köröm leggyakrabban pubertáskorban, terhesség idején, elhízáskor, kóros körömnövekedési hajlam, körömdeformitás esetén alakul ki. A rosszul vágott vagy folyamatos irrtitációnak kitett körömszél a körömsánc alá nő, állandó mechanikus irritációnak kitéve azt. A körömsánc védekezés képpen az irritációra hyperteophisal, vagyis vadhús keletkezik. Gyakori a körömsánc alól bőséges, bűzös gennycsorgás, mely többnyire visszatérő probléma a fájdalom mellett. A kezelés első lépéseként a gyulladást, váladékozást kell csökkenteni antiszeptikus lábáztatók, fertőtlenítő oldatok révén amiket a köröm és a körömsánc közé kell bejuttatni a probléma forráshoz.

A kenőcsök, krémek textúrájuk miatt nehezebben jutnak el a cél területre. A gyulladás és fájdalom csökkenése után a problémát okozó körömszél eltávolítása javasolt, ami történhet ollóval történő kivágással (csak enyhe, nem visszatérő esetekben) vagy lidocainos értéstelenítésben (Oberst -féle érzéstelenítés). Visszatérő probléma esetén érdemes a kiváltó okot megszüntetni, vagyis a problémát okozó körömrész növekedését véglegesen megszüntetni. Ezt a körömmátrix kiirtásával lehet elérni, ami a helyi értéstelenítéskor fájdalommentesen elvégezhető. Gyógyulási idő körülbelül két hét, ez idő alatt uszoda, strand kerülendő.

korom

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Szakorvosaink, munkatársaink:

Bőrgyógyász

Dr. Polman Erzsébet

Bőrgyógyász

Szombat17:00-20:00