Mozgásszervi szűrővizsgálat

Emineo Mozgásszervi szűrővizsgálat

Mozgásszervi szűrővizsgálat

Mozgásszervi szűrővizsgálat

Dr. Börzsei-Knoll Veronika lábsebész, ortopéd-traumatológus szakmai vezetésével az Emineo rendelőben komplex mozgásszervi szűrővizsgálattal várjuk mindazokat, akiknek már fáj minden mozdulat, illetve azokat, akik szeretnék megelőzni az esetleges elváltozásokat, fájdalmakat.

Mozgásszervi szűrővizsgálatunkat ajánljuk szülőknek is, mivel gyermekek esetében kifejezetten fontos, hogy már egészen kis kortól figyeljünk a helyes testtartásukra, a boka dőlésére, a lábakra, a gerincre és a csípőre. A legkisebbeknek speciális vizsgálat csoportot alakítottunk ki. A vizsgálatokra leendő szülőket is várunk: a várandósság idején a nők csontozata meggyengül a magas fokú kálciumelvonás miatt, továbbá a terhességgel járó túlsúly miatt is kialakulhatnak mozgásszervi deformitások, bokasüllyedés, hátfájás.

A sportolók és az aktív életet élők számára is kiemelten fontos tisztában lenni a kéz, a láb, a hát és a gerinc állapotával, de ne feledkezzünk meg az idősebb generációról sem! Az évek gyarapodásával nem szükségszerűen jár együtt a végtag-, derék-, vagy a hátfájdalom.

Kiemelt célcsoport továbbá az álló-, a nehéz fizikai és a sok gyaloglással járó munkát végzők köre. Ők különösen károsíthatják végtagjaikat helytelen lábbeli használata, illetve rossz tartás miatt. Ugyanúgy fontos a szűrővizsgálat azoknak is, akik folyamatosan monoton ülőmunkát végeznek.

Összefoglalva, nincs olyan korcsoport, amelynek ne ajánlanánk a szűrővizsgálaton való részvételt.

Az Emineo – mivel elsősorban mozgásszervi problémákra szakosodott magánrendelő -, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik. A diagnosztikában, illetve a gyógyításban is adottak a megfelelő hatékony eszközök, amelyekkel visszaszerezhető a mozgás öröme. A szakemberek azt mondják, ajánlott évente részt venni szűrővizsgálaton, de legalább kétévente mindenki számára kötelező kellene,hogy legyen.

 A mozgásszervi szűrés részletei:
A komplex mozgásszervi vizsgálat teljes időtartama körülbelül 20- 30 perc

Komplex ortopédiai vizsgálat:
A vizsgálat első részében a szakorvos feltérképezi a páciens hétköznapi mozgásvilágát, a korábbi sérüléseket, esetleges fájdalmakat. A kapott információk alapján kiemelten vizsgáljuk az érintett testrészeket, de az elmondottaktól függetlenül is megvizsgáljuk a kezet (kézfej, csukló, könyök és váll), a lábat (lábfej, boka, térd, csípő ízület, izmok, szalagok és porcok), de a gerinc és a hát állapota, a test tartása is külön vizsgálat alá esik.

Emineo.hu talpnyomás mérésSzámítógépes talpnyomás mérés:
Az eljárás segítségével időben megismerhetőek a láb statikai megbetegedései, az azokkal járó panaszok, elváltozások megelőzhetőek, illetve felismerhetőek az esetleges fájdalmat okozó deformitások. A fájdalommentes vizsgálat alapján egy hőtérképszerű képet kapunk a talp állapotáról, valamint a nyomási és a túlterhelt pontokról, amelyeken gyakorlatilag jár a beteg. A vizsgálatot követően nagy biztonsággal megállapítható, hogy a láb az átlagostól való eltérése egyéni, vagy kezelést igénylő elváltozás.

Szükség szerinti röntgen vizsgálat:

Amennyiben kollégánk komoly deformitást vél felfedezni, amelynek kiterjedése, és a deformitás mértéke csak röntgenfelvétel készítésével állapítható meg, akkor saját digitális röntgenkészülékünk segítségével, helyben elkészítjük a felvételt, amelyet a szakember azonnal ki is elemez.

Szűrési időpontok:

Előzetes bejelentkezés alapján.

Bejelentkezés munkanapokon: 08:00 – 20:00 óráig
Telefon: 06 1 77 33 333