Bőrgyógyászat

Seborrhea

A seborrhoeás dermatitis egy gyakori, több területet érintő megbetegedés, mely életünk végéig elkísér. Viszketést, korpázó hámlást okozva a hajas fejbőrön, piros, hámló foltok képében a szemöldök, orrgyök területén jelentkezik. A jellegzetes korpázó hámlást a szaruréteg gyorsabb elhalása és leválásából kialakuló hámdarabkák okozzák. Másrészt nemcsak a szaruréteg gyorsult elhalása, hanem egyéb, például genetikai hajlam vagy egy Malassezia nevű bőrgomba szerepét is feltételezik.

Ezek együttesen hozzák létre a mikrogyulladásokat a már említett zsíros bőrfelületeken. Kezelésében a kiváltó tényezők megelőzése vagy féken tartása a legfontosabb megfelelő tisztálkodó vagy ápolószerekkel. Hajas fejbőrre kifejlesztettek olyan speciális samponokat, melyek az elhalt bőrsejtek eltávolítása mellett elősegítik az irritáló viszketés csökkentését.

seborrhea

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Szakorvosaink, munkatársaink:

Bőrgyógyász

Dr. Polman Erzsébet

Bőrgyógyász

Szombat17:00-20:00