Bőrgyógyászat

Atópiás dermatitisz

A felnőtt lakosság kb. 5 %-át érintő, erős viszketéssel és bőrszárazsággal jellemezhető betegség.  Az esetek többségében a gyerekkorban kezdődő tüneteket kinövik, azonban bizonyos esetekben egész életen át elkísér minket.

Gyakran az ekzémával tévesztik össze.  Az ekzémával ellentétben tudjuk, hogy kialakulásában a bőrben lévő alacsony lipid szint játszik fontos szerepet. Kezelése alapvető része a megfelelő beteg oktatás és tájékoztatás, a bőr mindennapos hidratálása, amit nyugalmi időszakban sem szabad elhagyni, valamint a megfelelő tisztálkodószerek alkalmazása. A tünetek fellángolása esetén „tűzoltásra” kortikoszteroidok alkalmazhatók, mely az alkalmazási szabályokat betartva nem okoznak irreverzibilis mellékhatásokat a közhiedelemmel ellentétben.

atopia

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!

Szakorvosaink, munkatársaink:

Bőrgyógyász

Dr. Polman Erzsébet

Bőrgyógyász

Szombat17:00-20:00