uj gyermekortopedus

Új gyermekortopédus kezdte meg rendelését az Emineo Magánkórházban

Tájékoztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy az Emineo Magánkórházban 2022. május 23-án új gyermekortopédus szakorvos kezdi meg rendelését.

Dr. Ráskai Csaba rendelésén végtag- vagy gerincpanaszokkal, illetve ortopédiai szűrővizsgálatra érkező 0-18 éves gyermekeket és szüleiket várja nagy türelemmel és empátiával.

„Az általános gyermekortopédiai tevékenységen belül fő érdeklődési területem a térdbetegségek ellátása, elsősorban a térdkalács ficamok, porc- és szalagsérülések sebészete. Alapelvem, hogy a hozzám érkező gyermeknél minden esetben teljes ortopéd vizsgálatot végzek, így a panaszokkal összevetve átfogó képem alakul ki az esetleges eltérésekről.”

Milyen panaszokkal érdemes felkeresni a gyermekortopédust?

A csecsemőkori szűrővizsgálatok mellett javasolt gyermekortopédus szakorvoshoz fordulni, ha a szülő bármilyen eltérést, funkciózavart figyel meg gyermekén. Ilyenek például a nyakizmok merevsége, a végtagok beszűkült mozgásterjedelme vagy a rendellenes láb- és testtartás.

Akkor is érdemes gyermekortopédust felkeresni, ha a baba sokáig nem fordul meg, vagy nem kezd el kúszni, mászni. Minél hamarabb kiderül egy esetleges rendellenesség, annál eredményesebben kezelhető a probléma.

Gyermekkorban túlterheléses kórképek, serdülőkorban pedig gerincferdülés vagy csontosodási zavarok is előfordulhatnak, melyekkel szintén gyermekortopédust javasolt felkeresni.

Dr. Ráskai Csaba hétfőnként 16.30-19.30 között várja pácienseit az Emineo Magánkórházban.