Ultrahang vizsgálat Emineo Magánkórház

Stroke és infarktus ellen: carotis ultrahang!

Hogyan előzzük meg 40 éves kor felett a stroke-ot és a szívrohamot? Ebben segít a carotis ultrahang. A gyors és fájdalommentes vizsgálat pontos képet nyújt nyaki ereink állapotáról.

Korai felismerés – valóban segít!

Míg az érelmeszesedés vagy érszűkület kialakulása hosszú időt vesz igénybe, és gyakran tünetmentes, a stroke és a szívinfarktus pillanatok alatt sújt le. A carotis ultrahang segítségével azonban már korai stádiumban fel lehet ismerni a keringési betegségek nagy részét, akkor is, amikor még nincsenek nyilvánvaló és egyértelmű tünetek. Ez lehetővé teszi a megfelelő kezelés időben történő megkezdését, ezzel együtt komplikációk széles körének elkerülését.

Az agyi véráramot vizsgáljuk

A carotis ultrahang hatékony, nem invazív ultrahang-diagnosztikai vizsgálat, melynek során a nyaki artériákat vizsgálja meg a specialista. Ezek azok a nagyerek, amelyek az agyba vezető véráramot szállítják, és kiemelkedő szerepet töltenek be a megfelelő agyi vérkeringésben. Az ultrahang segítségével a kardiológus, neurológus vagy radiológus specialista szakorvos részletes képet kap a nyaki artériák állapotáról, az esetleges érelmeszesedésről, az érszűkületről, vagy a vérrögképződésről.

Fontos az egyéni kockázat megismerése

A carotis ultrahang segítségével a szakorvosok felmérhetik az érrendszeri betegségekkel kapcsolatos egyéni kockázatokat. Az eredmények alapján a megfelelő kezelési terv kidolgozható, amely lehetővé teszi a különféle nyaki véráramlással vagy érelmeszesedéssel kapcsolatos betegség előrehaladásának lassítását vagy akár e betegségek megelőzését is. Az eredmények ismeretében kardiológiai vagy neurológiai szakrendelésünkön a megfelelő terápiát állítják össze specialista szakorvosaink.

Nem invazív és fájdalommentes

A carotis ultrahang nem igényel semmilyen szúrásos, vágásos beavatkozást vagy műtétet. Az ultrahanghullámok segítségével képek készülnek az artériákról, amelyeket a specialista elemez. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, nincs szükség előzetes előkészítésre.

Az Emineo Magánkórházban tapasztalt és képzett szakorvosok állnak rendelkezésre több szakterületre kiterjedő, multidiszciplináris tudással a carotis ultrahang elvégzéséhez, ráadásul online foglalási rendszerünkön biztosított az azonnali bejelentkezés!

Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.