Térdprotézis beültetés egyedi sablonnal

Korunk népbetegsége a térdízületi kopás. Sajnos sok esetben térdprotézis beültetést kell végezni a terhelési porcfelszínek nagymértékű kopása miatt. Az implantátumok fejlesztése a beültetési technika pontosabbá tétele mind a betegek mind az orvosok mind a gyártó cégek érdeke. Az EMINEO égisze alatt elérhető a legmodernebb egyedi sablonnal elkészíthető térdprotézis. Ebben az esetben a beteg teljes alsó végtagjáról MRI vizsgálatot kell készíteni. Egy szoftver alkalmazásával az MRI eredmény birtokában 3D printerrel a betegnek egyedi protézis beültető sablont készítenek. Ennek a sablonnak a segítségével kiküszöbölhetőek az esetleges beültetési, tervezési hibák. Evvel a műtéti technikával a beavatkozás ideje is csökken, sőt a protézis kilazulási ideje akár 20 évre is kitolódhat.

Amennyiben a csontállomány lehetségessé teszi a ragasztás nélküli – cement nélküli protézis beültetését választjuk. Minden esetben olyan jó minőségű protézist ültetünk be, amely lazulását tekintve hosszú kihordásúnak tekinthető (15-20 év).

Minden betegünknél törekszünk az izomeltolásos feltárási technika alkalmazására. Ez a technika jelenleg a legmodernebb minimál invazív feltárási rendszer. A műtéteket követően az ízületbe nem teszünk kifolyócsövet! Ezért a műtétet követően vérvesztés nincs. Posztoperatív véradásra nagyon ritkán kerül sor. Betegeink a műtétet követő napon saját lábukon mennek ki a mellékhelyiségbe. A kórházban maximum 3 napot kell tölteni. / specialistáink: Dr. Knoll Zsolt PhD.Dr. Janositz Gábor főorvos  – Dr. Ganczer Péter főorvos /