Szabóbütyök műtét

A Szabóbütyök nem túl gyakori előláb elváltozás, de nehézkes, fájdalmas járással párosulhat.

A Szabóbütyök esetében a láb külső részén, a kisujj külső szélén megjelenik egy kitüremkedés, egy csontkinövés. A deformitást kísérheti duzzanat, bőrpír, az előláb kiszélesedik és állandósul a fájdalom. Kialakulásának hátterében a nem megfelelő cipő viselése állhat, ezért törekedni kell arra, hogy a lábfej ne legyen összeszorítva a lábbeliben.

Lehetőség van a fájdalmak enyhítésére egyedi, speciális rezgéselnyelő anyagokból készített cipőbetét viselésével, de az előláb-deformitás megszüntetése csak műtéti úton lehetséges. Az Emineo Magánkórházban az operáció közben eltávolítjuk a meszes felrakódást, a kisujj lábközépcsontjának tengelyét is korrigáljuk. Magánkórházunkban a legmodernebb eljárásokat és implantátumokat használjuk, hogy a páciensek minél előbb visszatérhessenek a megszokott mindennapokhoz, csak már lábfájdalom nélkül.

A Szabóbütyök műtét után 4-6 hétig tart a gyógyulási időszak, ez idő alatt személyre szabottan történik magánkórházunkban a gyógytorna, és speciális cipő viselését is javasoljuk.