Röntgenvizsgálat

Röntgen, digitális röntgen, Emineo Egészségügyi és Baleseti központMozgásszervi esetekre szakosodott rendelő lévén, a röntgenkészülék az egyik legfontosabb diagnosztikai eszközünk, amely segíti orvosainknak láthatóvá tenni a szabad szemmel láthatatlan sérüléseket, deformitásokat.

A röntgenvizsgálat alkalmas a csontok és az ízületi elváltozások elemzésére, különböző törések, ficamok diagnosztizálására. A digitális technika lehetővé teszi, hogy lágyrészek árnyékait is vizsgáljuk. Mivel készülékünkkel a végtag tengelyek szögeltérései is mérhetőek, ezért az alsó végtagi tengelyeltéréseket is pontosan meg tudjuk határozni. Az ízületek megtartásakor végzett felvételekkel az esetleges szalagsérüléseket tudjuk megállapítani. Rutinszerűen, koponyáról, mellkasról, a gerinc teljes hosszáról, ízületekről, hosszú csöves csontokról készül rendelőnkben natív röntgenvizsgálat.

Rendelőnkben modern digitális röntgenvizsgálat történik.

A betegeink a felvételeket CD lemezre írva megkapják, így az eredményeket bármilyen számítógépen elemezni lehet a későbbiekben .

A vizsgálat előtt, hölgy betegeinket minden esetben részletesen tájékoztatjuk, hogy a felvétel elkészítése, amennyiben várandósak, a magzatra káros lehet!

Rendelőnkben röntgenfelvételt,  kizárólag indokolt esetben készítünk, csak ha a szakorvos a felvétel elkészítését feltétlenül szükségesnek ítéli meg. Amennyiben kezelőorvosa nem rendelkezik saját röntgenkészülékkel, úgy kérheti a felvétel elkészítését tőlünk. Az ilyen külsős orvosi vizsgálati igényeket minden esetben írásban kérjük a kezelőorvostól. Ez az írásos vizsgálati igény, amelyet a köznyelvben egyszerűen”beutaló”-nak hívnak, tartalmazza a radiológus, illetve a röntgen asszisztens kolléga számára az instrukciókat, hogy milyen okból, milyen típusú és milyen irányból készített felvételt kér tőlünk.  Szakorvosi “beutaló”, vagy a saját szakorvosunk előzetes vizsgálata nélkül, nem áll módunkban röntgenfelvételt készíteni! Ennek elsődleges oka, hogy ugyan a röntgenfelvétel az egészségre nem káros, de túlzott mennyiségű és gyakori vizsgálat az élő szövetek, és így a szervezet számára megterhelő lehet. Minden felvételt nyilvántartásba veszünk, és megfelelő módon dokumentálunk is. Rendelőnkben minden felvételt a legszigorúbb magyar szabályozás szerint, archiválunk, a szakorvosi beutalóval együtt.

 

Szakorvosaink, munkatársaink:

Dr. Nyitrai Márta

Dr. Tarkovács Andrea

 

Áraink testtájanként:

  • 08:00 – 20:00-ig: 12.000 Ft-tól
  • 20:00 – 08:00-ig: 15.500 Ft-tól