Komplex kardiológiai szűrővizsgálat

Kardiológiai szűrővizsgálat az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központban

Emineo kardiológiai szűrővizsgálat

A szív- és érrendszeri megbetegedések a lakosság jelentős részét érintik. A leggyakrabban a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény és egészségtelen életmód, a későn diagnosztizált, vagy nem kezelt betegségek állnak a háttérben. Odafigyeléssel, egészségesebb életmóddal, rendszeres szűrővizsgálatokkal és megfelelő kezeléssel megelőzhető, illetve elkerülhető a szívinfarktus, a stroke, a szívelégtelenség, vagy a koszorúér-betegség is. Érdemes tehát évente, kétévente megvizsgáltatnunk magunkat a nagyobb baj elkerülése érdekében.

Emineo kardiológiai szűrővizsgálat

Dr. Szűcs Andrea kardiológus szakmai vezetésével rendelőnkben komplex kardiológiai szűrővizsgálatot végzünk. Ennek célja, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedéseket olyan korai állapotban fedezzük fel, amikor azok még panaszt, tünetet nem okoznak, így kezelésükkel akár a tünetek megjelenése, akár a betegség kialakulása is megelőzhetővé válik.

Szűrőprogramunk tartalmazza a páciens kórtörténetének kikérdezését, családban előforduló betegségek feltérképezését, szív- és érrendszerre fókuszáló fizikális vizsgálatot, vérnyomásmérést, 12 elvezetéses nyugalmi EKG elkészítését, valamint egy vérvizsgálatot. Rendelőnkben egy új, korszerű géppel, ujjbegyből vett mintával dolgozunk, így mindössze egy csepp vérből egy perc alatt eredményt kapunk, legyen szó vércukorszint-, koleszterin- és trigliceridszint- mérésről. A módszer pontossága megegyezik a laboratóriumban végzett vizsgálatok pontosságával, szakmailag elfogadott mérési eljárásnak számít.

Amennyiben a szűrővizsgálatot követően szükséges, további diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére is lehetőség nyílik rendelőnkben akár azonnal. A szívultrahang, a terheléses EKG, a 24-órás Holter EKG, vagy a 24-órás ABPM (vérnyomásmérés) mind nagy segítség lehet a szakorvos által felismert korai tünetek további kivizsgálásában. Ezeket az opcionálisan igénybe vehető további kiegészítő vizsgálatokat a szűrővizsgálat ára nem tartalmazza.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik szív- és érrendszeri megbetegedéssel küzdenek, fokozottan stresszes életet élnek, belgyógyászati egészségügyi problémájuk van, vagy versenyszerűen sportolnak. A szűrést célszerű igénybe venni azoknak is, akiknek a családjában előfordult koszorúér betegség, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, hiszen náluk nagyobb eséllyel jelentkezhetnek ezek a betegségek. Cukorbetegeknek, valamint dohányosoknak különösen ajánljuk kardiológiai szűrésünket, mivel esetükben nagyobb valószínűséggel fordulnak elő szív- és érrendszeri problémák.

 

További információk:

EKG / terheléses EKG- vizsgálat
24 órás ABPM / Holter EKG- vizsgálat
Szívultrahang