Kardiológia

kardiologia-vagottKardiológiai szakrendelésünkre azokat várjuk, akik szív- és érrendszeri betegségekkel küzdenek, fokozottan vannak kitéve a stressznek, belgyógyászati megbetegedésük van, vagy versenyszerűen sportolnak. A kardiológiai szűrővizsgálat azoknak is javallott, akiknek a családjában előfordult koszorúér- betegség, magas koleszterinszint, illetve magas vérnyomással küzdenek. Cukorbetegeknek, valamint dohányosoknak különösen ajánlott kardiológiai szűrésen részt venni, mivel esetükben nagyobb valószínűséggel fordulnak elő szív- és érrendszeri problémák.

 

Milyen vizsgálatokat végzünk?

EKG- vizsgálat

Az EKG-val a szív elektromos tevékenységét lehet mérni. Az egyik legelterjedtebb vizsgálat, segítségével számos, szívvel kapcsolatos probléma felismerhető. A kardiológusok elsősorban a ritmuszavarok, a szívverések, a szívkamrák, valamint a szívizomzat vizsgálatához használják. Az EKG-t bizonyos esetekben terheléssel egészítik ki, ezt nevezik terheléses EKG-nak, mivel léteznek olyan szívbetegségek, amik csak így mutathatóak ki.

Holter-vizsgálat

A Holter-vizsgálat 24 órán át tartó EKG megfigyelést jelent, miközben a készülék folyamatosan rögzíti a mérési adatokat. Ezt a fajta diagnosztikai módszert általában szabálytalan szívműködés, és mellkasi fájdalom kivizsgálása esetén használják, de emellett a gyógyszeres kezelés eredményessége is mérhető vele.

Szívultrahang

A szívbillentyűk  és a szívburok vizsgálatára az egyik leghatékonyabb képalkotó diagnosztikai módszer a szívultrahang.  Milliméter pontossággal meg lehet határozni vele a szív üregeinek méretét, a kamrafal vastagságát, látni lehet a falak és a vért irányító billentyűk mozgását. Megmutatja, ha valamelyik billentyűn meszesedés van, de az is jól látszik, ha szívhártya-gyulladás következtében a billentyű megvastagodott.

 

Szakorvosaink, munkatársaink:

 

Dr. Szűcs Andrea

Rendelési időpontok:
Csütörtök: 10:00 – 13:00 óráig

 

Áraink:

  • EKG- vizsgálat: 8.000 Ft-tól
  • Terheléses EKG- vizsgálat: 25.000 Ft-tól
  • Kardiológiai konzílium: 22.000 Ft-tól
  • Kardiológiai kontroll: 12.000 Ft-tól
  • 24 órás ABPM vérnyomás vizsgálat: 22.000 Ft-tól
  • 24 órás Holter EKG- vizsgálat: 25.000 Ft-tól