Gyermek traumatológia

Gyermekek sérülésének ellátása az Emineo Baleseti és Egészségügyi Központban.

Emineo gyermek traumatológiaA minimális várakozási idő (általában 15 percnél kevesebb), a nyugodt, csendes környezet, a gyermekbarát munkatársak ideális környezetet jelentenek a megsérült gyermekek számára, akik természetesen meg vannak ijedve, félnek és minél hamarabb szeretnének túlesni az ellátáson.

A könnyűsérült gyermekek, akik nem igényelnek komoly műtéti ellátást, altatást, kórházi megfigyelést, jól kezelhetők járóbetegként, hiszen szüleik, gondviselőik egyébként is ellátják őket.

A legtöbb könnyűsérült gyermek mozgásszervi sérült: rándulás, zúzódás, ficam, kismértékű elmozdulással járó vagy elmozdulás nélküli törés. Töréseknél, a duzzanat leapadása után a korszerű, és a hagyományos gipsznél komfortosabb műanyag „gipszet” használjuk. Rendelőnk lehetőséget biztosít a baleseti utókezelésre is gyógytorna és egyéb fizioterápia formájában, amelyek segítik a gyógyulást, megerősítik a megsérült testrészben az izmokat, így csökkentve a következő hasonló sérülések esélyét.

Baleseti ügyeletünkön a gyakran előforduló lágyrészsérüléseket /sebeket/ is ellátjuk, ha nem társul hozzájuk ín-, ideg-, vagy ütőér sérülés. Jelentősen gyorsítja a lágyrészsérülések gyógyulását a rendelőnkben is elérhető Sensolite fényterápiás kezelés.

Sajnos sok a koponyasérült gyermek. Könnyű esetekben-, ha nem volt eszméletvesztés, hányinger, hányás, aluszékonyság, zavart-, izgatott viselkedés, akkor szakorvosi vizsgálatot követően (pupilla-különbözőség vizsgálat, esetleg koponya röntgen) a gyermek hazavihető. A közepes, vagy súlyos esetek minden esetben kórházi megfigyelést igényelnek. Tapasztalt szakorvosaink meg tudják különböztetni a kórházat igénylő eseteket, és tudnak segíteni a gyermek továbbirányításában a megfelelő kórház irányába.

A gyermekkori sérülések egy részéhez növekedési zavar társul, de előfordul, hogy a baleset utáni deformitás spontán javul, gyógyul /kinövi a gyermek/. A növekedési prognózis megítélésében a gyermektraumába speciális tapasztalatú orvosaink véleményt, tanácsot tudnak adni.

Természetesen mindent meg kell tenni a gyermekek baleseteinek megelőzése érdekében, de amennyiben  a felügyelő szülők, gondviselők igyekezete ellenére mégis megtörténne a baj, haladéktalanul hívják központunkat és mi tanácsokkal tudunk szolgálni a sérült gyermekek ellátásával kapcsolatban.

Gyermek traumatológiai szakrendelésünk, előzetes bejelentkezés alapján, minden kedden 09.00 – 12.00 óráig várja a betegeket.

 

Baleseti ügyeletünk minden nap, (hétvégén is!) 00.00 – 24.00 óra között várja a háztartási vagy sport balesetet szenvedett gyermek és felnőtt sérülteket.

 

 

Szakorvosaink, munkatársaink:

 

Dr. Kővári Tamás

 

Árak:

  • Vizitdíj első alkalommal: 20.000 Ft-tól
  • Vizitdíj kontroll vizsgálat esetén: 12.000 Ft-tól