Gyermek ultrahang

babaszures_header

6 hetes kortól javasolt a csecsemők és gyermekek szűrése, hogy az esetleges rendellenességeket még idejében kezelni lehessen.

A baba ultrahangszűrési programban kerül sor a koponya-, hasi és csípőultrahang szűrésekre. Csecsemőknél a koponyacsontok még nem nőttek össze, így a fejtetőn lévő nagykutacson keresztül, 6 hónapos korig elvégezhető az ultrahangos koponyaszűrés. A fájdalommentes vizsgálat során az agy szerkezetét, az agykamrák helyzetét, az esetleges cisztákat, anatómiai elváltozásokat figyeljük. 

A vizsgálat különösen ajánlott koraszülött kisbabáknak. A hasi ultrahang-szűrés a máj, a lép, az epe, a belek, a hasnyálmirigy, a kismedencei szervek és a vesék állapotáról ad -információt. A vizsgálattal a hasi erek szerkezete, mérete és funkciója is jól láthatóvá válik. Kisfiúk esetében a le nem szállt herék helyzete is meghatározható. Az ultrahangszűréssel a porc felszínek is jól láthatóak, így 6 hetes kortól maximum 6 hónapos korig a csecsemők esetleges csípőficama is jól kimutatható.

Tudjuk, hogy Önnek gyermeke egészsége a legfontosabb, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy fájdalommentes, gyors, pontos vizsgálatokkal kiszűrjük az esetleges elváltozásokat.

A szülés okozta hormonális, lelki és fizikai állapot „feldolgozásában” nyújthat segítséget a Sensolite fényágy, a rendszeres fénykezelés. Tapasztalataink szerint a teljes test polarizált fényterápia a tejelválasztás mértékét jelentősen fokozhatja, segít a szülés utáni hangulatingadozás, illetve depresszió megelőzésében, illetve legyőzésében, a természetes védekezőképesség növelésében, valamint a gátmetszés és császármetszés során elvégzett sebészeti beavatkozás gyógyulásában. 

A fényágyba természetesen nemcsak az édesanya, hanem kisbabája is befektethető, hiszen a picik 6 hetes koruk után 5 percen át édesanyjuk mellett élvezhetik a polarizált fény jótékony hatásait.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Dr. Nyitrai Márta

Áraink:

  • Gyermek csípő ultrahang-vizsgálat: 11.000 Ft-tól
  • Gyermek csípő-koponya-has ultrahang-vizsgálat: 16.000 Ft-tól
  • Gyermek ízület ultrahang-vizsgálat: 11.000 Ft-tól
  • Gyermek has/kismedence ultrahang-vizsgálat: 12.000 Ft-tól
  • Gyermek nyaki ér ultrahang-vizsgálat: 12.000 Ft-tól
  • Gyermek alsó végtagi ér ultrahang-vizsgálat: 12.000 Ft-tól
  • Gyermek pajzsmirigy ultrahang-vizsgálat: 11.000 Ft-tól
  • Gyermek lágyrész ultrahang-vizsgálat: 11.000 Ft-tól