Elülső / izomeltolásos / csípőprotézis

Izomeltolásos csípőprotézis műtét

Hazánk egyik leggyakoribb ortopédiai panasza a csípőízület kopása, amely fájdalommal, mozgáskorlátozottsággal jár. Hosszú ideig megoldást jelent a pihentetés, a gyógyszeres és a fizioterápiás kezelés, de a panaszok az idő előrehaladásával egyre erőteljesebbekké válnak és csak a műtét, a csípőprotézis műtét jelenthet megoldást. Ma már többféle módszer és különböző protézis áll rendelkezésre az elvégzett évi több ezer operáció során. Persze nem mindegy, ki, mikor vállalkozik a csípőprotézis műtétre, hiszen mindenkinek máshol van a fájdalomküszöb, és sokszor a körülmények sem teszik lehetővé a mielőbbi operációt.

Az Emineo Magánkórházban várakozás nélkül szabadulhat meg a fájdalmaktól egy csípőprotézis műtét során – miután a szükséges orvosi vizsgálatokon átesett -, ráadásul az egyik legújabb eljárással ültetjük be csípőprotézisét. Intézményünkben sikerrel alkalmazzuk a legmodernebb izomeltolásos csípőízületi protézis beültetési technikát. A hagyományos, legnagyobb százalékban alkalmazott, oldalsó feltárásos módszernél izomátvágás után történik a protézis beültetése. Az izomeltolásos feltárás alkalmazásával viszont izmot nem sértünk, ennek köszönhetően pedig a korai és gyorsabb rehabilitáció /0-3 hónap/ lényegesen eredményesebb. Természetesen ehhez a beavatkozáshoz speciális protézis beültetésére van szükség, az izomeltolásos csípőprotézi műtét azonban a legmodernebb módszer, amellyel a leghatékonyabban lehet búcsút inteni a panaszoknak.

Izomeltolásos csípőprotézis műtétet követően:

Az izomeltolásos csípőprotézis műtét után hat-nyolc órával betegeink akár segédeszköz nélkül, minimális fájdalommal ki tudnak kelni az ágyból és kimehetnek a mellékhelyiségbe. Lényegesen könnyebb az idős emberek otthoni ápolása is, hiszen nem ágyhoz kötöttek, korai mobilizálásuk lehetséges. A munkaképes betegek a csípőprotézis műtétet követően pedig akár két héttel autót tudnak vezetni. Azért is tartjuk előremutatónak és hatékonynak ezt az eljárást, mert kevesebb a fájdalom, gyorsabb a felépülés és kisebb a szövődmény veszély.