Bőrgyógyászat

Mivel foglalkozik a bőrgyógyászat?

A bőr mellett a haj és a körmök betegségeit, elváltozásait vizsgálja, de nagy hangsúlyt fektet egészségügyi problémák megelőzésére is szűrővizsgálatok formájában.

Miért fontos, hogy odafigyeljünk a bőrünkre?

A bőr a test legnagyobb védelmet nyújtó része, amely megvéd sérülések, kiszáradás, fényhatások és hőhatások ellen, szabályozza a testhőmérsékletet, megakadályozza mérgező anyagok bejutását, de akár (ez nem opcionális, ezt is csinálja) ingereket is továbbít. Emellett fontos szerepet tölt be a kórokozókkal szemben.

Milyen panaszokkal érdemes felkeresni a bőrgyógyászt?

Az Emineo Magánkórházban általános bőrgyógyászati panaszokkal (kiütések, pattanások, ekcéma, pikkelysömör, allergia, rosacea, bőrnövedékek, szemölcsök megjelenése, anyajegy-szűrés, vírusos és bakteriális bőrfertőzések), nagy fokú izzadás, a fejbőr betegségei, hajhullás, körömbetegségek, így például körömgomba esetén is érdemes bőrgyógyász szakorvosunkat felkeresni.

Fontos rendszeresen anyajegy szűrésen részt venni, mert a melanoma alattomosan alakul ki, és halálos betegség. Évente egyszer ideális lenne az ezzel kapcsolatos a speciális bőr- és anyajegy vizsgálatot elvégeztetni.

Mi történik a bőrgyógyászati vizsgálatkor?

Szakorvosunk megismeri a beteg kórelőzményét, kikérdezi a tünetekről, amelyek elsősorban a bőrt, vagy a panaszos részt érintik, de szóba kerülnek esetleges más betegségek is. Ha vannak korábbi leletek, laborvizsgálatok eredményei azt is áttekinti, majd fizikális vizsgálat történik, akár úgynevezett dermatoszkóppal együtt. Amennyiben szükséges, vérvizsgálat kérésével, illetve más szakterületekre történő beutalással járhatnak a végére a jelentkező tüneteknek. A diagnózis felállítása után egyéni terápia keretében kezelik a panaszokat, amely része lehet valamilyen bőrre kenhető vagy szájon át szedhető gyógyszeres kezelés (pl.  allergia elleni készítmény, vagy gombaölő tabletta).

 

Szakorvosaink, munkatársaink:

Dr. Gergely Brigitta

Rendelési időpontok:
Csütörtök: 10:00 – 15:00 óráig

Áraink:

  • Vizitdíj első alkalommal : 22.000 Ft-tól
  • Vizitdíj kontroll vizsgálat esetén: 12.000 Ft-tól