Aneszteziológia

anesztezAz aneszteziológus, köznyelven altatóorvos, fő feladata a műtéti beavatkozások alatt és után a fájdalom megszüntetése és csillapítása, valamint a beteg életműködéseinek ellenőrzése, egyensúlyban tartása. Rendelőnkben az aneszteziológussal történő konzultáció során az orvos a kórelőzményre vonatkozóan részletesen kikérdezi a beteget, tájékozódik a korábbi vagy az aktuális megbetegedést, vagy az éppen alkalmazott gyógykezelést illetően, és az esetleges allergiákkal kapcsolatban.

Az aneszteziológia olyan szakágazat, amely nagyon sok gyógyszert alkalmaz, így  az aneszteziológusnak pontosan kell ismernie a szerek nem kívánatos mellékhatásait, és a különféle gyógyszerek kölcsönhatását is, valamint azt is, hogy az adott esetben melyik szer alkalmazása a legcélszerűbb.

Az egyik leggyakrabban használt érzéstelenítés típus a narkózis, azaz altatás, amikor a beteg intravénásan vagy maszkon keresztül adagolt altatószerek hatására a tudatát és a fájdalomérző képességét is elveszíti. A gerincközeli (spinális, epidurális) érzéstelenítésnél a gerincvelőben futó idegek blokkolásával érik a fájdalommentességet. A perifériás idegblokád általában végtagi műtéteknél alkalmazott eljárás, amelynek lényege, hogy csak a műtéti terület beidegzését ellátó perifériás idegrostok működését függesztik fel érzéstelenítők segítségével. Infiltrációs érzéstelenítés során a bőrbe érzéstelenítőt injekcióznak, így csak az adott terület lesz érzéketlen.

Szakorvosaink, munkatársaink:

 

Dr. Bakó János

Rendelési időpontok:
Hétfő – Péntek: 17:00 – 20:00 óráig

Dr. Mayer Dóra

Rendelési időpontok:
Hétfő – Péntek: 17:00 – 20:00 óráig

Dr. Turgyán Ildikó

Rendelési időpontok:
Hétfő – Péntek: 17:00 – 20:00 óráig

 

Árak:

  • Konzílium / Vizitdíj: 20.000 Ft-tól