Urológia

Mivel foglalkozik az urológia?

Az urológia szakterülete a vesék, húgyutak (húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső), és a férfi nemi szervek (hímvessző, herék, mellékherék, ondóhólyag, prosztata) megbetegedéseinek gyógyításával foglalkozik. Veleszületett és szerzett rendellenességeket is vizsgál.

Milyen betegségek, vagy panaszok tartoznak ide?

  • Vizeletürítési- vagy tartási zavarok (gyakori vizelés, nehézvizelés, vizelés közbeni fájdalom érzet, akadozó vizelet, gyengült vizeletsugár, véres vizelet, sürgető vizelési ingerek, akaratlan vizeletvesztés, vizeletcsepegés).
  • herék elváltozásai (visszeresség, fájdalom, tapintható csomó),
  • hímvessző problémái (fitymaszűkület), merevedési zavar,
  • húgyúti gyulladásos panaszok (prosztatagyulladás, hólyaghurut), vesekövesség,
  • urológiai daganatos betegségek.

Mi történik a személyes konzultáción?

Az Emineo Magánkórház urológus szakorvosa részletesen kikérdezi a pácienst a panaszairól, kórelőzményéről, áttekinti a leleteket, megismeri a vizeletürítési és tartási szokásokat. Ezt követően történik a páciensek vizsgálata. Ha szükséges egyéb vizsgálatokat (pl. labor, ultrahang, hólyagtükrözés stb.) rendelhet el. A diagnosztika kiterjedhet rosszindulatú betegségek kiszűrésére is, 50 éves kor felett ajánlott a szűrővizsgálat elvégzése (ha a családban előfordult prosztatarák, akkor korábban 40-45 éves kortól).

Lehetséges kezelési gyógymódok?

A panaszok súlyosságától függően szakorvosunk konzervatív kezelést (életvezetési tanácsadás mellett gyógyszeres kezelés) vagy szükség esetén műtéti megoldást ajánl.

Szakorvosaink, munkatársaink:

Urológia

Kraszkó Károly
Csütörtök09:30-12:30

Árak

Urológiai szakorvosi vizsgálat39.000 Ft-tól
Urológiai kontrollvizsgálat28.000 Ft-tól
Kedd17:20-19:20

Árak

Urológiai szakorvosi vizsgálat39.000 Ft-tól
Urológiai kontrollvizsgálat28.000 Ft-tól

Videókonzultáció bevezetése

A koronavírus kapcsán kialakult járványügyi helyzetben is arra törekszünk, hogy pácienseink panaszait megoldjuk, fájdalmaikat csökkentsük. Ennek érdekében indítottuk el videókonzultáció szolgáltatásunkat, melynek keretében szakorvosaink online kapcsolaton keresztül állnak pácienseink rendelkezésére.

+ KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!