Traumatológia

Mivel foglalkozik a baleseti sebészet?

Balesetekből, váratlan sérülésekből adódó gyors ellátást nyújt professzionális körülmények között, műtéti háttérrel, megfelelő, (traumatológiai, kézsebészeti, ortopédiai vagy idegsebészeti) vizsgát tett szakorvosok részvételével.

Milyen betegségek, vagy panaszok tartoznak ide?

Az Emineo Magánkórházban – amely eleve a mozgásszervi panaszokra és betegségekre specializálódott -, zúzódások, rándulások, ficamok, törések, szakadások, vágásos sérülések ellátását vállaljuk a baleseti sebészeti részlegünkön.

Vállaljuk továbbá: szabadidős és sportbalesetek, háztartási és munkahelyi balesetek ellátását az engedélyünknek megfelelő esetekre vonatkozóan.

Nem tudjunk viszont ellátni az 5 évnél fiatalabb pácienseket, valamint azokat akik sérülésük során elvesztették eszméletüket, vagy olyan fejsérülés érte őket, amely azonnali CT/MRI vizsgálatot tesz szükségessé. Tekintve, hogy a páciensek érdekében a traumatológia ellátás nagyon szigorúan szabályozott, azt kérjük minden kedves páciensünktől, hogy mindenképpen telefonáljanak az Emineo Magánkórházba indulás előtt, hogy szakembereink a leghatékonyabb ellátást tudják Önöknek javasolni és biztosítani.

Mi történik a személyes konzultáción?

Magánkórházban a hét minden napján, így hétvégén, ünnepnapokon is 0:80-20:00 között érhető el térítéses baleseti ügyeletünk és baleseti sebészetünk. Felkészült szakemberek, modern diagnosztikai eszközökkel vizsgálják meg, majd látják el a sérüléseket, legyen szó akár zúzódásról, törésről, szakadásról. Ha műtétre is szükség van, a sérülés típusától függően, magánkórházunkban ennek is adott a háttere.

Lehetséges kezelési gyógymódok?

Jól felszerelt magánkórházunkban bármilyen fontos előkészítő vizsgálatot el tudunk végezni, amely a baleseti eseményhez kapcsolódik: laborvizsgálat, EKG vizsgálat, képalkotók (Röntgen, ultrahang) készítésére is van lehetőség.

Mivel az Emineoban műtétjeinkhez a legmodernebb implantátumokat és rögzítő technikákat alkalmazzuk, a rehabilitációs időszak is rövidebb. A beültetett csavarok, lemezek anyagának és kialakításának köszönhetően korai rehabilitációs lehetőséget engedélyeznek, így a páciens hamarabb visszatérhet a megszokott mindennapokhoz, általában már a műtét másnapján elhagyhatja magánkórházunkat.

Szükség esetén a további utógondozásról, ellátásról és gyógykezelésekről is gondoskodunk.