Szabóbütyök

Mi az a szabóbütyök?

A szabóbütyök-deformitás egy nem túl gyakori előláb elváltozás, viszont nehézkes, fájdalmas járással párosulhat. A szabóbütyök esetében a láb külső részén, a kisujj külső szélén megjelenik egy kitüremkedés, egy csontkinövés.

Mitől alakul ki a szabóbütyök?

Kialakulásának hátterében legtöbbször örökletes hajlam áll, de a nem megfelelő cipő viselése is okozhatja az elváltozást.

A szabóbütyök tünetei

A kisujj külső oldalán egy kitüremkedés, csontkinövés jelenik meg, melyet duzzanat, bőrpír, fájdalom kísér, és az előláb kiszélesedik.

A szabóbütyök kezelési módjai

Lehetőség van a fájdalmak enyhítésére egyedi, speciális rezgéselnyelő anyagokból készített cipőbetét viselésével, de az előláb-deformitás megszüntetése csak műtéti úton lehetséges.

Magánkórházunkban a legmodernebb eljárásokat és implantátumokat használjuk, hogy a páciensek minél előbb visszatérhessenek a megszokott mindennapokhoz, csak már lábfájdalom nélkül. A műtétről itt olvashat további információkat. A szabóbütyökműtét után 4 hétig speciális kezelőcipő viselését javasoljuk, emellett egyénre szabott gyógytorna is szükséges.

Szakorvosaink:

Boka- és Lábsebészet

Dr. Börzsei-Knoll Veronika

Ortopéd-traumatológus, lábsebész