Emineo Preventív Szűrőcsomag

Az Emineo Preventív Szűrőcsomagja kifejezetten a felnőtt páciensek számára lett kialakítva, különös tekintettel azokra, akik stresszes életmódot folytatnak.

Az egészségszűrések célja,hogy minél korábban észleljék azokat a betegségeket vagy kockázatos állapotokat, amelyek még nem okoznak pana­szokat, vagy csak kezdeti stádiumban vannak. Az időben történő, korai felismerés sok betegség esetében kulcsfontosságú, hiszen esélyt ad arra, hogy megelőzzük ezen beteg­ségek kialakulását, a veszélyes szövődményeket, és a vizsgálatokkal életeket mentsünk.

preventív szűrés

A szűrővizsgálatok három fő területre fókuszálnak

SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEKRE, amelyek Magyarországon vezető halálozási oknak számítanak, holott életmódbeli változtatással, gyógyszerekkel kezelhetők, megelőzhetők.

DAGANATOS BETEGSÉGEKRE, amelyeknél az időben történő felismerés életet menthet.

MOZGÁSSZERVI MEGBETEGEDÉSEKRE és az ezekkel összefüggő nagy terhet és fizikai korlátozottságot, fájdalmat okozó ortopédiai problémákra.

A szűrés során a páciens részletes képet kaphat jelenlegi egészségi állapotáról. Az átadott írásos összefoglaló alapján személyesen beszélheti meg esetleges kérdéseit vagy a további tennivalókat egy gyakorlott szakorvossal.

Preventív szűrés

A preventív szűrés tartalmazza a következő vizsgálatokat

1. LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK, amelyek segítségével kialakulóban lévő betegségek vagy kockázati tényezők korai felismerése lehetséges.

  • Vesebetegségek: vizsgálhatók a vesefunkcióval kapcsolatos paraméterek, ami segíthet a veseproblémák korai felismerésében.
  • Májbetegségek: az májfunkcióval kapcsolatos tesztek révén ellenőrizhető a máj egészségi állapota és esetleges károsodása.
  • Anyagcsere-betegségek: a vérvizsgálatokkal ellenőrizhetők az anyagcsere- és cukorbetegségekre utaló jelek.
  • Pajzsmirigybetegségek: a pajzsmirigy működését és hormonjait vizsgálva az esetleges pajzsmirigyproblémák felismerhetők.
  • Vérképző szervek betegségei: az elemzések lehetővé teszik a vérképző szervek, például a vérlemezke és a fehérvérsejtek egészségi állapotának ellenőrzését.
  • PSA szint (férfiaknak): a PSA szint mérése a prosztatával kapcsolatos betegségekről ad információt, például a prosztatarákról vagy a prosztata megnagyobbodásról.
  • Vizeletvizsgálat: a vizeletvizsgálatok során talált eltérések utalhatnak gyulladásokra, vesekőre, vese-, illetve húgyhólyagdaganatra.

2. HASI-KISMEDENCEI ULTRAHANG- VIZSGÁLAT: ez a vizsgálat lehe­tővé teszi a máj, az epehólyag, az epeutak, a hasnyálmirigy, a lép és a vesék alakjának, szerkezetének és elváltozásainak vizsgálatát. Emellett a kismedencei szervek is ellenőrizhetők, ideértve a húgyhólyagot, méhet, petefészkeket és prosztatát. Az ultrahanggal az emésztőrendszer is megfigyelhető, bár a gyomor- és bélpanaszok pontos diagnosztizálásához más vizsgálatok is szükségesek lehetnek.

3. NYAKI ÜTŐÉR (CAROTIS DOPPLER) ULTRAHANGVIZSGÁLAT: ez a vizsgálat az érelmeszesedés korai jeleinek felismerésére szolgál. Megmutatja a nyaki ereket, a vér áramlását, az erek esetleges szűkületeit, ami fontos az érrendszeri problémák korai azonosításához.

4. NYAKILÁGYRÉSZ-ULTRAHANG: a vizsgálat során a pajzsmirigy és a nyaki nyirokcsomók állapota ellenőrizhető. Segít a pajzsmirigygyulladás, ciszták, göbök vagy daganatok azonosításában, valamint a nyirokcsomók gyulladásának felismerésében. Bizonyos esetekben citológiai vagy szövettani mintavételre lehet szükség a pontos diagnózis megállapításához.

5. MOZGÁSSZERVI SZAKVIZSGÁLAT: a vizsgálat során ortopéd szakorvos értékeli ki a gerinc és a végtagízületek állapotát. Megvizsgálja a kopásos és gyulladásos jeleket, valamint olyan eltéréseket, amelyek járásbizonytalansághoz vagy egyéb mozgás­ problémákhoz vezethetnek. Az ilyen problémák korai felismerése és kezelése kulcsfontosságú a betegek mobilitásának és életminőségének megőrzése érdekében.

6. KÉTOLDALI MELLKASRÖNTGEN: a vizsgálat segít az esetleges tüdőrák vagy más tüdőbetegségek felismerésében. A tüdőrák kockázati tényezői között szerepel a dohányzás, a passzív dohányzás, az idült obstruktív tüdőbetegség, a tuberkulózis, a családban előforduló tüdőrák és bizonyos foglalkozási betegségek. A mellkasröntgen segítségével ezek a betegségek korai stádiumban is felismerhetők.

7. KARDIOLÓGIAI SZŰRŐVIZSGÁLAT ÉS SZÍVULTRAHANG: a vizsgálat során teljes körű szív- és érrendszeri állapotfelmérést végeznek. Felmérik az egyéni rizikófaktorokat, valamint figyelik a szívbetegségekre utaló panaszokat és eltéréseket, például mellkasi fájdalmat, szívdobogást, fulladást vagy lábdagadást. A szívultrahang-vizsgálat segítségével az esetleges szívbetegségek, mint például az infarktus, billentyűbetegség, magas vérnyomás vagy szívizombetegségek jelei is felismerhetők.

8. EKG-VIZSGÁLAT: az elektrokardiogram (EKG) segítségével a szív elektromos működését vizsgálják. Ezzel kimutathatók a koszorúér-­betegségek, szívritmuszavarok és a szív­ megnagyobbodás jelei.

9. BELGYÓGYÁSZATI SZŰRŐVIZSGÁLAT: a vizsgálat magában foglalja a pulzus és vérnyomás mérését, valamint a testtö­megindex kiszámítását. A komplex vér­ és vizelet­ vizsgálatok pedig lehetővé teszik több betegség és eltérés kiszűrését, például vérszegénység, máj- és vesebetegségek, cukorbetegség, pajzsmirigy­ betegség vagy különböző gyulladások.

+1 VÁLASZTHATÓ VIZSGÁLAT: a szűrőcsomag részeként igény szerint választható bőrgyógyászat, reumatológia, urológia, dietetika vagy fül­-orr­-gégészeti vizsgálat.

EGÉSZSÉGRIPORT

A preventív szűrés eredményeit az úgynevezett egészségriport foglalja össze, amelyet a szűrést vezető belgyógyász szakorvos készít el, miután a vizsgálatok eredményeit feldolgozta.

A jelentés az Ön egészségi állapotára és az elvégzett vizsgálatokra fókuszál. Szakorvosunk kiértékeli a vizsgálatok során talált eltéréseket, amelyeket a zárókonzultáción személyesen beszélhetnek meg. Az eredmények és a kon­zultáció alapján, ha szükséges, az orvos javaslatot tesz további vizsgálatokra.

Az ellátás idejére parkolóhely biztosított a magánkórház alatti mélygarázsban.

Preventív Szűrőcsomag: 260 000Ft

Időpontkérés online

Kérjük küldje el jelentkezését és kollégánk felkeresi megadott elérhetőségén.