Pácienseink és munkatársaink biztonsága érdekében az Emineo Magánkórház bejáratánál hőmérő és fertőtlenítő kaput helyeztünk el, mely 5 másodperc alatt nyújt védelmet a Covid és más vírusfertőzések ellen, és a testhőmérsékletet is ellenőrzi.

A járványügyi helyzet sokakat aggodalommal tölt el, és az esetleges vírusfertőzéstől tartva elhalasztják orvosi vizsgálataikat. Új berendezésünknek köszönhetően az Emineo Magánkórházban a fertőzés esélye minimálisra csökkent: a kapu belépéskor hőmérsékletméréssel szűri ki a lázas személyeket, és mindössze 5 másodperc alatt fertőtleníti az áthaladókat. Mivel a készülék működtetése emberi közreműködést nem igényel, így munkatársaink terhelését is csökkentjük, valamint a berendezésnek köszönhetően a fertőzésveszély is jelentősen csökken.

Hogyan működik?

Páciensünk az Emineo Magánkórházba belépve a biztonsági kapunál megáll, és kézfertőtlenítést követően a kapun elhelyezett kamerába néz.

A gép érintésmentesen ellenőrzi a testhőmérsékletét és a helyes maszkviselést – a maszkot nem szükséges levenni a méréshez. Amennyiben hőmérséklete a normális tartománytól eltér, azaz magasabb, mint 37.5 Celsius fok, a berendezés fény- és hangjelzéssel figyelmeztet.

Ezzel egyidejűleg a kamerába nézve a páciensünk helyes maszkviselése is ellenőrzésre kerül. A maszk hiányában vagy helytelen viselése esetén szintén jelzést ad a berendezés.

Ezt követően a páciens áthalad a kapun, mely porlasztott (nanoszemcsés) fertőtlenítőt permetez rá, hogy elpusztítsa a vírusokat és egyéb kórokozókat.

A fertőtlenítő biztonságos, élőlényekben és tárgyakban nem tesz kárt. A mindössze 5 másodpercig tartó folyamat a ruházaton sem hagy foltot, és a frizurát sem károsítja.

A vizsgálati eredmények szerint ezzel a módszerrel a páciensek ruházatán található vírusok és baktériumok 99,9 százaléka elpusztul.

Következő lépésként a kapun áthaladva speciális, fertőtlenítő lábtörlő használata után páciensünk a gyors bejelentkezést biztosító kioszkunkhoz vagy a kórház recepciójához ér, ahol elvégezheti a bejelentkezést.

Szeretettel, empátiával, biztonságos környezetben várjuk pácienseinket – hogy a járvány miatt ne maradjanak el fontos orvosi vizsgálatok és kezelések.