Dr. Kovács Krisztián

Dr. Kovács Krisztián

Ortopéd szakorvos

Bemutatkozás

Az ortopédia már medikus éveim elején felkeltette az érdeklődésem, ezért két évvel az államvizsga előtt megkezdtem munkámat a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján, mint TDK hallgató, majd ugyanott 2016-ban, az államvizsgát követően közvetlenül megkezdtem szakképzésem. Számomra a betegellátás mellett a képzés is fontos, ezért örömmel veszek részt mind a magyar, mind az angol medikusok oktatásában. PhD tanulmányaim 2021-ben kezdtem meg a SE – Doktori Iskolájában. 2021-’22 között részlegvezetői státuszt töltöttem be a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika – Sebészeti Klinika közös Covid Mátrix részlegén.

2023-ban szereztem ortopéd-traumatológiai szakvizsgámat, kiválóan megfelelt eredménnyel. Szakmai tudásom bővítése céljából aktív résztvevője vagyok mind a hazai és mind a nemzetközi ortopéd és traumatológus konferenciáknak előadói, poszter szerzői és látogatói szerepben.

Fő érdeklődési köröm a nagyízületi protetika, arthroszkópia, továbbá a felső és alsóvégtagi nagyízületek degeneratív elváltozásai, így betegeimet is elsősorban a térd, csípő és váll ízületi elváltozásokkal kapcsolatban várom, de egyéb ortopéd területen is a legjobb tudásom szerint segítem betegeim a gyógyulásban.

Szabadidőmben a házam körüli javításokat végzem, célom az, hogy több időt tölthessek sportolással, olvasással és a szeretteimmel.

Tanulmányok

Tanulmányok:

Semmelweis Egyetem

Doktori Iskola, Klinikai Orvostudományok

2021 –

Ortopéd-Traumatológus Szakképzés

2016-2023

Általános Orvostudományi Kar

2009 – 2016

Budai Középiskola (Táncsics Mihály Angol Kéttannyelvű Gimnázium)

2004 – 2008

Munkahelyek:

2016 – SE Ortopédiai Klinika

2023 – Coordimed

2021 – Emineo Magánkórház

Elnyert Pályázatok:

2021.Zinner Nándor Pályázat I. helyezés

2018. – Open Medical Institute, Salzburg, Csont és ízület sebészeti továbbképzés

2014. – IFMSA csereprogram
1 hónapos Sebészet gyakorlat, Baleset Sebészeti Osztály – Hospital General Universitario, Albacete, Spanyolország

 

Nyelvismeret
  • angol
  • spanyol