Dr. Kapus Zoltán

Érsebész

Kérjük, a szakrendelés időpontjának kiválasztásához kattintson a „Bejelentkezés” gombra.

Bemutatkozás

BEMUTATKOZÁS

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem 1991-ben. Sebészi munkámat a Károlyi Sándor Kórházban kezdtem Budapesten, 1995-ben szereztem sebészeti szakképesítést. 2000–2002 között a Semmelweis Egyetem Érsebészeti Klinikáján sajátítottam el az érsebészet alapjait; 2002-ben tettem sikeres szakvizsgát kiváló eredménnyel.

2002–2005 között a Budai MÁV Kórház Érsebészeti osztályán dolgoztam, ahol a hibrid műtétek során az új radiológiai intervenciós módszereket (értágítás, stentbeültetés) is elsajátítottam.

2005–2009 között az Egyesült Királyságban, Southportban folytattam posztgraduális tanulmányokat, az érsebészeti csapat munkájában vettem részt vezető beosztásban. Itt lehetőségem nyílt a legújabb érsebészeti és sebészeti eszközök és beavatkozások alkalmazására. 2006-ban itt végeztem első endovaszkuláris minimálinvazív lézeres visszérműtétemet.

Ezt követően több budapesti intézményben gyógyítottam mint sebész, érsebész főorvos. 2013–2018 között a Jahn Ferenc (Dél-Pesti) Kórházban dolgoztam vezető beosztásban. 2018. áprilistól a Szent Imre (Tétényi) Kórház Érsebészeti Profiljának vagyok a tagja, ahol az elektív ellátás mellett részt veszünk a budapesti akut érsebészeti ellátásban is. Fejlett diagnosztika (CT, MR, DSA, intervenció) mellett lehetőség van hibrid műtétek elvégzésére is.

SPECIALIZÁCIÓ

29 év sebészeti, 20 év érsebészeti tapasztalattal rendelkezem, minimal invasív lézeres visszérműtétet (EVLA) 14 éve végzek, az egyik legkorszerübb ragasztásos visszérműtétben (Venaseal Closure System) is van jártasságom. Minimál invasív, fájdalommentes, lézeres aranyérműtétet is végeztem (HELP). Verőér és visszeres betegek kivizsgálását és kezelését, diabéteszes láb ill. ulcus cruris kezelést is vállalok. Korszerű sebkezelés intelligens kötszerekkel, vácum therapia (VAC) használata, korszerű sebtisztitás (VERSAJET) is a területem. Hazai és nemzetközi kongresszusokon, továbbképzéseken rendszeresen részt veszek.

Tanulmányok
  • 1991 Semmelweis Orvostudományi Egyetem
  • 1995 Szakvizsga (sebészet)
  •  2002 Szakvizsga (érsebészet)
Tudományos tevékenység  / Kamarai tagságok
  • Magyar Sebész Társaság
  • Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság
Nyelvismeret
  • magyar, angol