terdfajdalom

Ne várjon tovább, ha térdfájdalmakkal küzd!

A 73 éves Rogernek több éve kezdett el fájni a térde. Heti két-három alkalommal teniszezett, és úgy érezte, a sport nincs jó hatással a térdeire.

„A fájdalom elviselhetetlen volt. Nem tudtam aludni éjszaka, több tevékenységről is le kellett mondanom” – mondta.

Roger sok fájdalomcsillapítót szedett, melyek ideig-óráig segítettek, de a valódi problémáját nem oldották meg. Nem horgászhatott többé, pedig korábban a kedvenc időtöltése volt. Zavarta az is, hogy nem tud unokáival a földön ülve játszani, de még a ház körüli teendők is kihívást jelentettek számára.

„Iszonyúan fájt, emellett nem bírta a térdem, rogyadozott.”

Roger végül elhatározta, hogy orvoshoz fordul. A kivizsgálás során megállapították, hogy az artritisz miatt mindkét térde teljesen elkopott, és műtétre van szüksége.

Először 2012 decemberében műtötték meg a térdét. Hat hónappal később Roger úgy döntött, szeretné megoperáltatni a másik térdét is.

„Most mindkét lábamban Attune térdprotézis van, és mondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok velük. Az elején kicsit aggódtam a térd stabilitása miatt, a műtét előtti tapasztalataim miatt, de rövid idő alatt visszatért az erő a térdembe, és sikerült a lépcsőkön is biztonságosan közlekedni anélkül, hogy a térdeim megroggyantak volna. Nagyon sokat javult az életminőségem. Tulajdonképpen 60 évesnek érzem magam újból” – számolt be tapasztalatairól Roger, aki hozzáteszi:

„Azt hiszem, a legnagyobb hibát akkor követi el valaki, ha hosszú éveket vár. Azt tanácsolom mindenkinek, aki térdfájdalmakkal küzd és szenved tőle, hogy keresse fel a sebészt és dolgozzanak ki egy tervet.”

Magyarországon csak az Emineo Magánkórházban érhető el az egyik legmodernebb térdprotézis-műtét, melynek során a térdsebész személyre szabott Attune térdprotézist ültet be a páciensnek. A módszer nem kerül többe, mint a hagyományos térdprotézis-műtét, viszont rövidebb gyógyulási idővel és jóval hosszabb élettartammal számolhat, aki ezt a műtéti technikát választja.

Tudjon meg többet az Attune térdprotézisről itt >>>.